Zo bereid je je voor op het laten maken van een LinkedIn profielfoto

Denk je erover om een nieuwe baan te zoeken? Of ben je al druk bezig met solliciteren? Tegenwoordig is je LinkedIn profielfoto een van de eerste contactmomenten die je potentiële werkgever met je heeft. Daarom is het van essentieel belang dat je een goede profielfoto hebt. We weten allemaal al lang dat een vakantiekiekje of een selfie echt niet meer kan, maar waar voldoet een goede LinkedIn profielfoto dan wel aan? Je kunt je foto het beste laten maken bij een professionele fotograaf, omdat deze is gespecialiseerd in het maken van dergelijke foto’s. Ook zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om jezelf voor te bereiden op het laten maken van de perfecte profielfoto. In deze blog geven we je een aantal tips voor een LinkedIn profielfoto.

Professionele fotograaf

Zoals hierboven al werd aangegeven, is het verstandig om je profielfoto te laten maken bij een professionele fotograaf. Deze heeft namelijk al een heleboel foto’s gemaakt en weet dan ook waar hij op moet letten. Zo is het bij een LinkedIn profielfoto belangrijk dat deze van goede kwaliteit is, dat je direct in de lens kijkt en dat alleen je hoofd en schouders erop staan. Doordat een LinkedIn profielfoto best klein is, is het extra belangrijk dat de foto scherp is en dat er niet te veel van je lichaam op staat. Dit leidt namelijk alleen maar af van je gezicht. Ook heb je bij een fotograaf in de studio meestal een mooie, neutrale achtergrond. Een zwarte of een witte achtergrond is altijd goed voor een profielfoto. Een fotograaf kan je bovendien helpen bij je lichaamshouding, uitstraling en de compositie van de foto.

Kleding

Natuurlijk kun je zelf ook een aantal dingen doen ter voorbereiding op je fotoshoot. Op je profielfoto zal niet je hele outfit te zien zijn, maar wel een gedeelte hiervan. Toch is het belangrijk om goed na te denken over je outfit. Zo maakt de kleur wit veel mensen bleek en op zwart zie je elk stofje. Probeer zwart en wit dus te vermijden bij het uitkiezen van je outfit. Heb je een heel leuk jurkje met een drukke print? Dan kun je deze beter in de kast laten hangen. Drukke motieven en strepen leiden namelijk af van je gezicht. Bovendien kunnen streepjes als het ware gaan vervormen op een foto. Kies ook niet voor een hoge kraag of een laag decolleté, een tussenweg is prima! Schoudervullingen komen tot slot niet mooi uit op foto’s. Twijfel je over je kledingkeuze? Neem dan gewoon meerdere kledingstukken mee naar je fotoshoot!

Haar en make-up

Misschien ben je geneigd om vlak voor je fotoshoot naar de kapper te gaan. Doe dit liever een week van tevoren, anders zie je het op de foto. Draag je haar hetzelfde als dat je dat normaal zou doen, dat zorgt namelijk voor herkenning. Als je vaak een staart of knot draagt kun je deze het beste tonen op de foto om een strenge blik te voorkomen. En als je je haar juist los draagt, kun je het beste een kant achter je oor doen of over je schouder hangen. Wat betreft make-up kun je het beste voorzichtig zijn, omdat make-up op de foto wordt geaccentueerd. Vermijd ook make-up met glitters. En ben je niet zo geoefend met make-up? Dan kun je dit ook gewoon laten doen door een visagiste!