Welke autoruitschade wordt door de verzekering gedekt?

Welke autoruitschade wordt door de verzekering gedekt?

Heb je wat ruitschade op je voorruit dan wil je dit graag laten repareren of indien nodig vervangen. Alleen wat wordt er nu door je verzekering vergoed. Het is natuurlijk niet leuk om achteraf behoorlijke kosten te hebben waar je vooraf niet op gerekend hebt.

Wat wordt er precies onder ruitschade verstaan? 

Als automobilist zit een ongeluk altijd in een klein hoekje, het is altijd gevaarlijk in het verkeer. Denk aan een opspattend steentje of een grote tak die op de ruit valt door middel van stormschade of wellicht wordt de zijruit volledig ingeslagen door een inbraak. Dit kunnen allemaal verschillende oorzaken van autoruitschade, het is zaak om de snel je autoruit in Breda te vervangen

Wat kan de verzekering exact vergoeden?

Ben je in het bezit van een verzekering, dan kan het zo zijn dat een groot gedeelte vergoed zal worden. De hoeveelheid die vergoed zal worden is echter wel afhankelijk van de verzekering die je momenteel hebt. Met een standaard WA verzekering wordt je namelijk niet volledig gedekt. Hiervoor heb je een WA+ verzekering of een All-risk verzekering nodig. Het verschil tussen de WA+ verzekering en de All-risk verzekering is dat een All-risk ook eventuele ongevallen kan vergoeden en de WA+ verzekering niet. 

Aandachtspunten bij verzekering

Bij het afsluiten van de verzekering is het belangrijk dat je exact weet wat je afsluit. Het verschil tussen WA+ en WA zit al vaak meer dan 10 euro tussen. Terwijl je bij het vervangen van een ruit ook met de eigen risico te maken hebt. Dan betaal je dus nog alsnog een behoorlijk bedrag, terwijl je ook maandelijks al genoeg betaald. Op het moment dat je echter kiest voor een garage waar jouw verzekeraar een afspraak mee heeft dan schiet de garage vaak het eigen risico voor.