Een website bouwen in 6 stappen

Een website bouwen in 6 stappen

Wilt u een website bouwen? NL-XS vertelt u in 6 stappen hoe u een website kunt opbouwen.

#1 : Registreer je domeinnaam

Om een eigen website te maken heb je een domeinnaam nodig. Dit is de naam van je website. Kies hierbij een naam die jouw website het beste omschrijft. Wanneer je jouw domeinnaam hebt gekozen moet je controleren naar de beschikbaarheid en vervolgens registreren. Hierbij moet je ook beslissen welke extensie je gebruikt. Is het een internationale website? Dan is de extensie ‘.COM’ verstandig. Gebruik je de website voor in Nederland? Dan is de extensie ‘,NL’ handig.

#2 Hosting kiezen

Na het kiezen van een domeinnaam moet er hosting provider gekozen worden. Een hosting provider zorgt voor dat je website gezien wordt op jouw domeinnaam, ze bieden je ondersteuning en kunnen helpen bij het maken van email accounts. Er zijn vele hostingpartijen waaruit gekozen kan worden. De prijzen hier kunnen erg variëren

Een aantal hosting partijen zijn:

  • Antagonist
  • YourHosting
  • Hostnet
  • TransIP

#3 CMS kiezen

Na het kiezen van je hosting is het tijd om een Content Management System, oftewel CMS te kiezen. Een veel gebruikte CMS is WordPress. Door middel van WordPress kun je je website installeren en te bouwen.

#4 Kies je template

Je website is geïnstalleerd! Nu moet je een template gaan kiezen. Wanneer je voor WordPress hebt gekozen als CMS heb je de keuze uit meer dan duizenden templates. Naast de gratis versies kun je ervoor kiezen om een template te kopen. De keuze van template is uiteraard afhankelijk van het doel van je website.

#5 Plug-ins installeren

Yesss, je hebt nu een simpele website ontworpen. Je kunt de website nog verder optimaliseren door middel van plug-ins. Zo kan de Yoast SEO je bijvoorbeeld helpen met het optimaliseren van je SEO. Het installeren van plug-ins kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo kan een website met teveel plug-ins trager worden. Dit heeft een negatief effect op de gebruiksvriendelijkheid.

# 6 Het doel van je website kiezen

De website is nu in de lucht. Je kunt een website voor verschillende doelen gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Het verkrijgen van traffic op bijvoorbeeld een blog.
  • Het behalen van conversie op je website.

Maar wat wil je uiteindelijk bereiken met je website? Wil je voornamelijk informeren? Of wil je wat verkopen via je website? Als dit doel duidelijk voor je is dan kun je bepalen welke content belangrijk is om te plaaten.