Je thuiskantoor inrichten

Je thuiskantoor inrichten

Niet iedereen kiest ervoor om op kantoor te gaan werken. Veel zzp’ers werken thuis om kosten te besparen. Thuis heb je echter ook een kantoor nodig om je werkzaamheden te kunnen uitvoeren. We geven je tips om je thuiskantoor in te richten.

Basiselementen

Een thuiskantoor kan niet zonder een paar basisonderdelen. Het belangrijkste van een kantoor thuis is een fijne werkplek. Zorg dus voor een goed werkblad, bijvoorbeeld met een mooi bureau, en voor een fatsoenlijke stoel om op te zitten. Een goede bureaustoel is het beste voor je houding en voor je concentratie. Ook is het handig om op je werkplek voldoende opbergruimte te hebben. Koop bijvoorbeeld een handige en mooie opbergkast. Niets is zo slecht voor je concentratie als werken tussen de troep. Ook goede verlichting is cruciaal om je werk goed te kunnen verrichten. Tot slot hoort onder de basiselementen ook frisse lucht. Zorg er daarom voor dat de ruimte goed geventileerd is.

Persoonlijke ruimte

Buiten deze basiselementen moet de ruimte natuurlijk ook eigen worden gemaakt. Kies in eerste instantie altijd een neutrale ruimte als kantoor, dit zorgt voor de beste focus. Maar als je deze ruimte eenmaal gevonden hebt, kun je hem naar eigen smaak inrichten. Niet met felle kleuren en druk behang, maar wel met bijvoorbeeld een hoekje waarin jij tussendoor even kunt ontspannen. Denk aan een koffiehoek of een fatboy om even in te lezen of gamen. Je kunt ook een paar leuke tijdschriften neerleggen. Zo wordt jouw thuiskantoor al een stuk persoonlijker.

Kantoorspullen

Zijn deze factoren compleet? Dan kun je op zoek naar kantoorbenodigdheden die je thuis niet altijd standaard hebt. Denk aan een nietmachine, een inbindapparaat, een kleurenprinter en ga zo maar door. Deze spullen zijn onmisbaar in jouw thuiskantoor. Mocht je veel met klanten werken, dan is het ook altijd handig om een plek te creëren waar je klanten zou kunnen ontvangen. Zorg voor een fijne stoel, een toilet in de buurt en lekkere koffie. Zorg dat het niet zo krap is dat je bovenop elkaar zit. Ook is het fijn als de klant niet eerst door bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer heen hoeft te lopen om in de kantoorruimte te komen. Een extra ruimte aan het huis of naast het huis is daarom vaak het meest geschikt als thuiskantoor.