Wat je moet weten als je een boerderij wilt beginnen

Wat je moet weten als je een boerderij wilt beginnen

Ben jij van plan om een boerderij te beginnen? In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden en wat je nodig hebt. 

Het boerenleven is niet voor watjes, je moet hard werken om resultaat te bereiken. Stel jezelf daarom de vraag waarom je boer wilt worden. Gelukkig zitten er ook veel voordelen aan het boerenleven. Zo heb je veel vrijheid en ben je bijna altijd buiten aan het werk. Er zijn verschillende opleidingen of cursussen die je kunt volgen. Zo kun je goed voorbereid aan de slag.

Wat voor soort Boerderij wil jij beginnen?

Wil jij je puur richten op groente en fruit? Of werk jij graag met dieren en wil jij bijvoorbeeld melk en kaas gaan maken? Indien jij dieren wilt weggeven voor de slacht kom je ook met een aantal regels in aanmerking. Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat je een bedrijf wilt gaan beginnen waarmee je de groep die buiten de samenleving valt een dagbesteding wilt bieden. Je kunt het eigenlijk opsplitsen in twee soorten, akkerbouw en veehouderij.

Akkerbouw

In de akkerbouw focus jij je op zaden, graan, vruchten, groente of bijvoorbeeld hooi en kuilvoer. Je verbouwd gewassen.

Veehouderij

Met een veehouderij focus jij je op vlees, melk en bijvoorbeeld kaas of honing.

De Materialen en de Grond

De kans is groot dat jij moet verhuizen, wil jij dit wil? Wanneer jij weet welke richting jij wilt opgaan kun jij je gaan focussen op de grond en de materialen die jij nodig hebt. Hoeveel hokken heb ik nodig? En voldoen deze aan de eisen? En heb ik landbouwvoertuigen nodig? Ook dit is een flinke investering, je zou bijvoorbeeld informatie op kunnen vragen bij Van Trier Europe.

Klanten

Het belangrijkste is natuurlijk om te beginnen met het vinden van klanten. Voor wie lever jij de producten? Want zonder vaste klanten is het beginnen natuurlijk al nutteloos en weggegooid geld.