Effectief afval scheiden op kantoor? 3 tips!

Effectief afval scheiden op kantoor? 3 tips!

Alle bedrijven krijgen te maken met bedrijfsafval. Toch kunnen de soorten afvalstromen per bedrijf erg verschillen. Voor een goede afvalscheiding is het belangrijk om de afvalstromen binnen je bedrijf in kaart te brengen. Vervolgens kan je aan de slag met het in orde brengen van de afvalscheiding op kantoor. Dit is niet alleen belangrijk voor een beter milieu, maar kan ook een flinke kostenbesparing opleveren. Afval beter scheiden op kantoor? In dit artikel geven we 3 simpele tips die je direct kunt toepassen!

Tip 1. Weg met bureau prullenbakken

De kans is groot dat ook bij jullie op kantoor elke werkplek is voorzien van een bureau prullenbak. Deze fout wordt door veel bedrijven gemaakt. Natuurlijk is het gemakkelijk om een prullenbak op je werkplek te hebben, maar dit maakt het ook wel heel gemakkelijk om al het afval in deze prullenbak te gooien. En al dit afval belandt uiteindelijk onnodig bij het restafval. Wat betekent dat herbruikbare grondstoffen verloren gaan én je extra afvalverwerkingskosten betaald. Alle bureau prullenbakken op kantoor weghalen is een simpele eerste stap op de afvalscheiding op de werkvloer te verbeteren.

Tip 2. Centrale afvalcontainers

Beschikken over voldoende afvalcontainers voor elke afvalstroom én deze op een centrale plek binnen het bedrijf plaatsen is ontzettend belangrijk. Dit zorgt ervoor dat werknemers hun afval netjes op een centrale plek in de juiste afvalcontainers weg kunnen gooien. Via MilieuServiceNederland.nl kan je voor elke afvalstroom een container huren.

Tip 3. Creëer een gezamenlijk doel

Als bedrijf kun je nog zo je best doen om bij te dragen aan een circulaire economie, maar als het gaat om afvalscheiding ben je voor een groot deel afhankelijk van je werknemers. Een betere afvalscheiding begint dan ook met bewustwording en het creëren van een gezamenlijk doel. Leg duidelijk uit waarom het belangrijk is om afval bij de bron te scheiden en maak duidelijk wat jullie doelstelling is met oog op de toekomst.