Wat is het voordeel als je linkbuilding uitbesteedt?

Wat is het voordeel als je linkbuilding uitbesteedt?

Als je een eigen website hebt en daar graag hoger mee zou willen ranken ben je vast de term linkbuilding al eens tegengekomen. Deze heeft betrekking op het opbouwen van een sterk linkprofiel, waardoor je website hoger in de zoekresultaten zal staan. Veel mensen denken dat je best zelf aan de slag kunt met linkbuilding, maar dit is niet in alle gevallen aan te raden. Het is namelijk een stuk moeilijker dan je denkt om kwalitatief goede backlinks te krijgen, en het kost bovendien best veel tijd. Je moet je voorstellen dat je heel veel websites en andere bedrijven moet benaderen, in de hoop dat iemand bereid is naar jou te linken. Vaak moet daar dan een vergoeding tegenover staan. Een gratis product bijvoorbeeld, of zelfs een financiële vergoeding. Niet gek dus, dat veel ondernemers ervoor kiezen om het uit te besteden, bijvoorbeeld via Doublesmart | linkbuilding.

De voordelen van linkbuilding uitbesteden

Als je een online marketing bureau in de arm neemt om voor jou aan linkbuilding te doen dan zorgen ze ervoor dat er op maandelijkse basis een bepaald aantal blogs/artikelen online wordt geplaatst, met een link naar jouw website erin verwerkt. Dit kunnen artikelen zijn die specifiek over jouw bedrijf gaan, maar ook over hele algemene onderwerpen. Zolang er slimme anchorteksten en url’s naar jouw website in verwerkt zitten maakt het eigenlijk niet uit waar de blogpost precies over gaat. Het is je namelijk te doen om de link. Een online marketing bureau kan ervoor zorgen dat de juiste anchorteksten worden gebruikt. Dat wil zeggen dat de stukjes tekst waar de link achter geplakt wordt relevant zijn voor de pagina waarnaar gelinkt wordt. Zoekmachines zullen vervolgens zoektermen die gelijk zijn aan deze anchorteksten eerder jouw website laten zien.

Zonder moeite een betere ranking

Ondanks dat het op zich best mogelijk is om zelf op den duur steeds meer links naar je website te vergaren, is het nu eenmaal gemakkelijker om dit uit te besteden. Je hoeft er dan niet meer naar om te kijken. De teksten worden voor je geschreven, de juiste anchors en url’s worden voor je geselecteerd, de artikelen worden geplaatst op websites met een aantrekkelijke DA en een relevante doelgroep, en jij kunt achterover leunen en je ranking zien verbeteren. Zeker als je bij een professionele partij aanklopt voor linkbuilding (zoals Doublesmart) kun je al snel resultaten verwachten. Kwalitatief goede backlinks zijn namelijk ontzettend goed voor je ranking, en hebben bovendien een langdurig effect. Het is dus niet zo dat als je enkele maanden stopt, de DA van je website weer omlaag schiet. Het is echter voor de lange termijn wel het beste als je af en toe een blog laat plaatsen met een link erin verwerkt. Zo houd je die hoge positie in zoekmachines namelijk vast!