Hoe zorg je ervoor dat jouw e-scooter lang mee gaat?

Hoe zorg je ervoor dat jouw e-scooter lang mee gaat?

Het kopen van een elektrische scooter is een goede investering. Het is wel een dure investering die je niet zomaar doet. Je wilt dan dus ook dat de elektrische scooter lang mee gaat. Het houdt dan ook in dat je er voorzichtig mee om moet gaan. Wij geven jou de tips om goed voor jouw e-chopper te zorgen. Ben jij nou geïnteresseerd in een het kopen van een e-chopper en woon je in Dordrecht? Dan kan EZ-chopper jou daarbij helpen!

De accu

De accu is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel in de e-chopper. Het is daarom ook van belang dat je goed met de accu om gaat. Laad de chopper ook nooit bij vorst buiten staan. Dit kan de accu beschadigen en dit wil je niet. Het is ook beter voor de accu om de e-chopper binnen te hebben staan bij zware neerslag. Als je de scooter buiten laat staan, kunnen de remmen, de wiellagers en de elektromotor ook uitvallen. Dit wil je niet hebben, want het brengt alleen maar meer kosten mee. Zet daarom ook altijd de elektrische scooter binnen. Het is tevens ook goed om de accu eens in de tijd helemaal leeg te rijden. Zo weet de motor weer wat de hun maximale capaciteit is. Houd de oplaadstekker er ook niet dagenlang erin. Dit kan ook voor beschadiging zorgen. Ga je goed met de e-scooter om? Dan is de kans groot dat de scooter zeker twee tot drie jaar meegaat. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe vaak je de scooter gebruikt. 

Vermijd stof

Stof zorgt ook voor schade aan de elektrische scooter. De stof kan gemakkelijk in de onderdelen van de elektromotor komen en dit kan de motor ernstig beschadigen. Let dus ook op voor stof. 

Temperatuur speelt ook een rol

Ook temperaturen spelen een rol. Een hoge temperatuur kan de accu beschadigen. De elektromotor zal harder moeten werken bij gebruik bij lage temperaturen. Houd er dus ook rekening mee dat je de e-chopper niet een hele dag in de felle zon zet. Het beste is dus om jouw elektrische chopper binnen in een schuur te zetten. Verzorg de e-chopper goed en dan is het kopen van een e-chopper zeer voordelig!