Waar vind ik de goedkoopste afval container?

Waar vind ik de goedkoopste afval container?

Bedrijfsafval is iets waar je je liever niet al te lang mee bezig houdt – het is niet voor niets afval. Toch loont het de moeite om je er even nader in te verdiepen. Vanzelfsprekend omdat onze planeet daar schoner van wordt, maar ook om geld te besparen. Hoe kom je op een betaalbare manier van je rotzooi af en wie bieden de goedkoopste containers aan?

Afval vergelijken

Die laatste vraag is heel simpel: naast vaste kosten als verzekeringen, internet en energieleveranciers is het op de website Vergelijkjeafval mogelijk om de afvoerkosten van je bedrijfsafval te vergelijken. Is je bedrijf bijvoorbeeld in Utrecht gevestigd, dan kijk je op Vergelijkjeafval Utrecht om te zien welke bedrijven de meest voordelige containers aanbieden. Kleine moeite, veel besparing.

Soorten bedrijfsafval

Een beetje duurzaam bedrijf – welke ondernemer wil dat niet zijn – scheidt al zijn soorten afval secuur. Het is niet heel veel extra werk om op kantoor een papierbak te zetten die je om beurten leegt in de container. Die staat buiten of in een daarvoor bestemde ruimte, net als containers voor glas, groenafval, plastic, vet, batterijen, afgedankte elektrische apparaten, enzovoorts. Hoe meer containers, des te minder ‘gemengd’ afval hou je over.

Minder afval produceren, hoe doe je dat?

Natuurlijk probeer je zo min mogelijk afval te produceren en denk je aan hergebruiken. Oude kantoormeubels kunnen richting kringloop. De vele pallers die bedrijven binnenkrijgen, zijn heel bruikbaar voor veel knutselaars. Zet ze op Marktplaats als Gratis Af Te Halen of neem contact op met de creatieve broedplaats in de omgeving. Elke middelgrote stad heeft er wel een.

(Kinder)boerderijen

Benader tenslotte een (kinder)boerderij voor het groenafval dat uit keukens en pantry’s komt. De dieren weten wel raad met lelijk fruit, schillen, oud brood en andere etensresten. Let wel op wat je weggooit in de bak die voor de kinderboerderij bestemd is. Het geeft een goed gevoel om op dit gebied bewuster bezig te zijn, anderen zijn je dankbaar en de term duurzaamheid doet het goed op de website van je bedrijf. Wie weet mag jij je onderneming binnenkort een groene onderneming noemen.