Investeren in vastgoed, kun je het beter in het binnen- of in het buitenland doen?

Investeren in vastgoed, kun je het beter in het binnen- of in het buitenland doen?

De inflatie is op dit moment erg hoog. Vrijwel iedereen heeft hier in zekere mate last van. Daarom is het voor iedereen aan te raden om eens na te gaan op wat voor manieren zij zouden kunnen voorkomen dat zij zelf ook worden getroffen door de inflatie. Natuurlijk merkt iedereen dit tijdens het doen van boodschappen of tijdens het voltanken van zijn of haar auto, maar sommige mensen worden hier niet echt door getroffen. Echter, als deze situatie zich verder ontwikkelt, zullen ook mensen die nu als ‘rijk’ gezien worden hier serieus last van krijgen. Daarom is het voor hen aan te raden om hun geld te beleggen. 

Beleggen in vastgoed

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je geld kunt beleggen. De meeste mensen die een groot vermogen hebben doen dit al jaren. Dat is ook verstandig, want de inflatie zorgt er namelijk voor dat het geld dat je op de bank hebt staan, langzaam maar zeker minder waarde krijgt. Hierdoor is het belangrijk dat je een belegging vindt waarbij het gemiddelde rendement hoger ligt dan de gemiddelde inflatie. Op deze manier wordt je geld immers meer waard in plaats van minder. Beleggen in vastgoed is een goede manier om je geld te investeren. Het is namelijk zo dat je nooit je volledige investering kwijt zult raken wanneer je vastgoed koopt. Ook al zakt de vastgoedmarkt in elkaar, ben je nog steeds de eigenaar van verschillende panden die hoe dan ook iets op moeten gaan brengen. Bovendien krijg je ook nog inkomsten van de verhuur van de desbetreffende panden. Voor de lange termijn is vastgoed dus een uitmuntende investering. 

Vastgoed kopen in Nederland of toch in het buitenland?

Als je van plan bent om geld te investeren in vastgoed, is het wel van belang dat je goed nadenkt over waar je dit gaat doen. In Nederland zijn de prijzen van woningen en andere panden erg hoog en is er veel concurrentie. Dat is in veel andere landen een stuk minder erg, zeker als je je geld in Nederland verdient en hier de nodige belasting over betaalt, kan het lastig zijn om in een keer zo’n groot bedrag op te hoesten. Daarom is het voor veel mensen aan te raden om in vastgoed te investeren in het buitenland. Wel kan het lastig zijn om dit alles in goede banen te leiden aangezien je waarschijnlijk nog nooit een woning hebt gekocht in het buitenland. Het kan daarom handig zijn om een makelaar uit de buurt in te schakelen. Deze kun je heel eenvoudig via het internet vinden. Een Nederlandse makelaar in Spanje vinden moet dus geen probleem zijn.