Wat is het doel van teambuilding?

Wat is het doel van teambuilding?

Waarom zou je aan teambuilding doen? Dat is de vraag die iedereen zichzelf stelt aan het begin van een teambuilding avontuur. Het beste is om het simpel te houden zonder wat extra’s want uiteindelijk gaat het om de samenwerking in je team en zo de sfeer te verbeteren. Ook kun je laten zien dat je in plaats van tegen elkaar ook met elkaar kan werken. Wel is het verstandig om van tevoren duidelijke doelstellingen te geven waarom de teambuilding wordt georganiseerd. 

 

Tips om te beginnen

Je kan niet zomaar beginnen met teambuilding. Het is verstandig om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Goed doel is bijvoorbeeld om de ontwikkeling van het team te stimuleren Ook is handig om een spel te kiezen waar iedereen gebruik kan maken van zijn kwaliteiten. Daarnaast is het praktisch om van tevoren de regels en afspraken door te nemen zodat je niet voor verrassingen staat. Verder is het belangrijk dat er vertrouwen en respect is zodat de activiteit soepel verloopt. 

 

Wat zijn leuke teambuilding activiteiten?

Natuurlijk is het belangrijk om activiteiten te kiezen waarbij er veel samengewerkt wordt. Voor teambuilding in Breda kun je activiteiten doen zoals paintbal of lasergamen. Ook kan je kiezen voor ouderwetse spellen waarbij je het doel samen moet bereiken. Voorbeeld daarvan is het spel mijnenveld daarbij is het de bedoeling dat je elkaar leert vertrouwen en leert samen te werken. 

 

Verdere tips

Het belangrijkste is om iedereen zijn talent te laten benutten en daarmee goed te kunnen samenwerken. Mocht er feedback zijn dan is het belangrijk om ze over het werk te geven en niet over de collega. Zo voelt de persoon zich niet aangevallen. Daarnaast is het van belang dat de feedback eerst wordt begrepen voordat erop wordt gereageerd. Als er zich verdere problemen voordoen dan is het de bedoeling dat er wat aan wordt gedaan en er niet continu over wordt gepraat. Ook is het handig dat iedereen elkaar blijft ondersteunen zodat het beste van iedereen naar boven wordt gehaald. Dat is de succes van een goed teambuilding avontuur.