Waarom een kerstborrel zo belangrijk kan zijn voor uw bedrijf

Waarom een kerstborrel zo belangrijk kan zijn voor uw bedrijf

Kerst komt met rasse schreden dichterbij, veel bedrijven zijn nu al druk bezig met het organiseren van een kerstborrel, er zit immers veel voorbereiding in het organiseren van een leuk feestje. Maar waarom zou je nou een kerstborrel organiseren? Wij geven u een aantal goede redenen.

Terugblikken en vooruitkijken

Doordat december vaak een drukke maand is is het extra leuk om samen even ontspannend het jaar af te sluiten. Je kan een kerstborrel ook gebruiken om het afgelopen jaar te reflecteren met uw personeel, zet eventueel een bus weg waar ze hun ideeën in kunnen doen. Ook kun je vooruit kijken naar het komende jaar, maak hier alleen geen langdradig verhaal van, je wilt natuurlijk ook zo snel mogelijk feesten.

Waardering

Een kerstborrel is ook een mooie manier op je personeel te danken voor in inzet in het afgelopen jaar. Het is een leuke manier om onder genot van een hapje, drankje en gezelligheid te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Ook met een kerstpakket kan u uw personeel bedanken.

Teamspirit

Een gezellige borrel of uitje samen met alle collega’s kan stimulerend werken voor de teamgeest en het samenhorigheidsgevoel. Mede doordat mensen in december in een goede stemming zijn is dit een mooi moment voor een bedrijfsfeestje. Buiten een borrel kan je natuurlijk ook altijd een aantal leuke activiteiten gaan doen.

Elkaar leren kennen

Als u een bedrijf heeft met meerdere afdelingen is de kans erg groot dat vele collega’s elkaar nog niet goed kennen. Een kerstborrel kan ook een leuke informele gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, hier kan je alleen maar van profiteren tijdens werktijd. Dit geldt overigens ook voor collega’s die er nog maar niet werken, ook zie je mensen vaak in een andere daglicht als ze ontspannend een borreltje staan te nuttigen.

Gezelligheid

Buiten alle formele dingen die bij een kerstborrel horen moet het natuurlijk ook gewoon een gezellige avond voor iedereen zijn. Huur een kerst DJ, laat je personeel lekker feesten op de bekendere kerstmuziek en laat ze in de stemming komen voor kerst en nieuwjaar. Ook kunnen ze door een borrel het jaar goed afsluiten en met zin beginnen aan het nieuwe jaar en de daarbij horende uitdagingen.