Op zoek naar een locatie voor een zakelijk evenement

Op zoek naar een locatie voor een zakelijk evenement

Een locatie voor een zakelijk evenement moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen. Een professionele uitstraling is er daarvan slechts één. Meer nog spelen praktische afwegingen en het kunnen voldoen aan de verwachtingen dat jouw bedrijf heeft mee.

Grootschalige zakelijke evenementen

Voor grootschalige zakelijke evenementen zoals presentaties, trainingen of netwerkafspraken is de locatie die vaak aan alle verwachtingen kan voldoen een congrescentrum. Zo’n locatie is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Niet zelden heeft een congrescentrum meerdere zalen, die bovendien geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Omdat de locatie gebruikt wordt voor zakelijke evenementen is de aanwezigheid van beamers, benodigde laptopkabels en verlichting goed geregeld.

Daarnaast is catering meestal aanwezig in het gebouw. Je hoeft dan geen externe partij in te huren voor alle hapjes en drankjes. Dat scheelt een boel organisatie.  

Ook zijn er congreszalen met een hotelfunctie. Dat kan handig als je doelgroep van ver komt en je wilt dat je gasten zo fris en geconcentreerd mogelijk zijn.

Middelgrote- kleine zakelijke evenementen

Voor een kleiner gezelschap is een vergaderzaal meestal voldoende. Bij sommige evenementenlocaties of congrecentra is het mogelijk één zaal af te huren. Afhankelijk van de locatie waar je een zaal huurt, is er wel of geen catering aanwezig.

Ook al is je gezelschap kleiner, let er als nog op dat de locatie goed bereikbaar is en dat er voldoende parkeermogelijkheden zijn.

‘Net even wat anders’-locatie voor zakelijke evenementen

Wil jij met je bedrijf eens wat totaal anders doen en out of the box denken? De locatie voor een zakelijk event kan ontzettend veel invloed hebben op de indruk die het maakt. Overweeg eens een locatie die net even wat anders is, zodat creativiteit aangewakkerd wordt en de bezoekers inspiratie opdoen. Een industriële locatie daagt uit, terwijl een fort tot de verbeelding spreekt. Een ‘net even wat anders’-locatie zal zeker bijdragen aan de sfeer van het evenement.

Met deze richtlijnen in gedachten kun je de verschillende opties eens nalopen en de perfecte locatie voor jouw bedrijf uitkiezen om zo een bijzonder zakelijk evenement neer te zetten.