Waaraan voldoet een goede advocaat?

Waaraan voldoet een goede advocaat?

In Nederland zijn er ruim achttienduizend advocaten ingeschreven bij de Orde van Advocaten. Dat zijn er een hele hoop. Misschien is het daardoor lastig geworden om de juiste advocaat te kiezen. We willen allemaal wel vertegenwoordigd worden door de bekende advocaten die we in de media zien, maar onderschat ook de persoonlijke kracht van een minder bekende advocaat niet. Ook onbekende advocaten kunnen heel goed zijn in hun werk. Waaraan voldoet een goede advocaat eigenlijk?

Een goede advocaat kan onderhandelen

Een goede advocaat is ook een onderhandelaar. Het is wenselijk als partijen er zelf uitkomen, zonder tussenkomst van een rechter. Een advocaat die goed kan onderhandelen, zorgt ervoor dat geschillen kort duren. Of de advocaat van jouw keuze hier talent voor heeft, kun je ontdekken door eerst research te doen naar de advocaat.

Een goede advocaat communiceert

Het is belangrijk dat de advocaat duidelijk communiceert met de cliënt. Niet alleen op kantoor tijdens een afspraak, maar ook bij het schrijven van bijvoorbeeld een e-mail. De communicatie is heel belangrijk voor de manier waarop het probleem wordt opgelost.

Een goede advocaat presenteert

Goede advocaten kunnen presenteren: ze hebben bakken met zelfvertrouwen, ze zijn gedreven en zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de cliënt zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Toegankelijkheid

Natuurlijk is het belangrijk dat de advocaat toegankelijk is. Het gaat niet om dure kantoren en dure pakken, maar om verbinding tussen de advocaat en de cliënt. Het is toch een soort samenspel. De advocaat moet beschikbaar en bereikbaar zijn, en moet echt de wil hebben het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Specifieke ervaring

Ga op zoek naar de juiste advocaat, met specifieke ervaring op het gebied van jouw zaak. Kijk niet alleen naar juridische kennis, maar ook naar eventuele randzaken. Het is handig als een advocaat voor een computerbedrijf ook verstand heeft van ICT. Anders zou de advocaat niet weten waar hij of zij over praat, en belangrijke informatie kunnen missen.