Goedkope advocaat: waar vind je die?

Goedkope advocaat: waar vind je die?

Ondernemers hebben het druk: ze moeten het bedrijf draaiend houden. Zeker kleine ondernemers en zzp’ers hebben veel lasten op de schouders. Denk maar aan het regelen van papierwerk, het binnenhalen van opdrachten, het verkopen van producten en dan nog alle randzaken. Juridische beslommeringen kun je als ondernemer dan niet gebruiken. Daarom is het verstandig dit over te laten aan een advocaat.

Waarom een advocaat inhuren?

Een advocaat kan helpen bij verschillende soorten recht. De advocaat heeft zich gespecialiseerd op een bepaald gebied, waardoor deze effectief de ondernemer kan helpen. Als ondernemer kun je immers niet alles weten. Bovendien zijn juridische vraagstukken vaak te lastig om zelf op te lossen.

Ondernemers kunnen een advocaat inhuren voor bijvoorbeeld hulp op het gebied van arbeidsrecht, kooprecht of huurrecht. En wat te denken van het merkenrecht, of auteursrecht? Er zijn zoveel soorten recht in Nederland, dat bijna iedere ondernemer eens een advocaat nodig zal hebben.

Kostbare missers voorkomen

Zelf aan de slag gaan met juridische zaken, is geen goed idee. De kans is groot dat de ondernemer een juridische misser maakt. Uiteindelijk zal dat meer geld kosten dan het inhuren van een advocaat. Helaas is in Nederland de misvatting dat een advocaat veel geld kost, snel gemaakt. In veel gevallen zijn advocaten hun geld juist meer dan waard.

Waar vind ik een goedkope advocaat?

In Nederland zijn ruim 18 duizend advocaten actief. De kans dat de ondernemer een goedkope advocaat vindt, is daarmee aardig reëel. Vergelijk advocaten op hun uurtarief, maar benader ook verschillende advocaten. Welke advocaat kan het best helpen? Wie kan het juridisch probleem het best oplossen? En in het geval van een zaak: wie zal de zaak winnen?

Goedkope advocaten zijn gemakkelijk online te vinden. Het is aan te raden niet alleen op de prijs te letten, maar ook zeker op de binding tussen de ondernemer en de advocaat, en het gebied waarop de advocaat gespecialiseerd is.