Wat zijn de taken van een beveiliger?

Wat zijn de taken van een beveiliger?

Beveiligers van bedrijven zoals SERIS zijn zeer nuttig. Ze beschermen zowel eigendommen als personen. Daarnaast wordt een beveiliger ingehuurd om criminele activiteiten te voorkomen. Waaruit bestaat het takenpakket van een beveiliger nog meer en welke typen beveiligers bestaan er? Het antwoord op deze vragen vind je in dit artikel!

Waarom wordt een beveiliger ingehuurd?

Een beveiliger wordt om verschillende redenen door bedrijven ingehuurd. De meest voorkomende reden is dat zij hun eigendommen en mensen moeten beschermen tegen elke vorm van schade. Hij of zij heeft onder andere de belangrijke taak om diefstal en vandalisme te voorkomen. Vaak wordt een beveiliger van SERIS dan ook ingehuurd om de orde in een pand te handhaven. Beveiligers zorgen er ook voor dat er geen enkele bedreiging is voor de werknemers die in een bedrijf werken.

Welke soorten beveiligers zijn er?

Er zijn verschillende soorten bewakers. Het is dan ook een heel belangrijk en gevarieerd beroep. Zo zijn er geüniformeerde bewakers, ongewapende bewakers en particuliere bewakers.Geüniformeerde beveiligers worden ingehuurd om bedrijven te beschermen tegen elke vorm van criminele activiteit, zoals diefstal en vandalisme. Ze dragen uniformen zodat ze zich gemakkelijk kunnen identificeren. Mensen zien meteen dat er sprake is van beveiliging.

Wat doen geüniformeerde bewakers?

Geüniformeerde bewakers worden ingehuurd vanwege hun vermogen om gebouwen uitgebreid te controleren en te beveiligen. Ze zijn ook ook opgeleid om geweld te gebruiken indien nodig. Sommige geüniformeerde bewakers hebben wapens, maar dat ligt aan de situatie en aan de plek die beveiligd moet worden. Als er sprake is van een bepaalde dreiging kan het zijn dat een beveiliger een wapen bij zich draagt.

Wat is de taak van een particuliere beveiliger?

Particuliere beveiligers worden ingehuurd door individuen of bedrijven om verschillende redenen. Zo heeft dit type beveiliger de taak om belangrijke eigendommen te beschermen. Een schilderij kan bijvoorbeeld zeer veel geld waard zijn. Een beveiliger van SERIS zorgt er voor dat het waardevolle object niet in verkeerde handen valt. Ook beschermd dit type beveiliger individuen. Denk bijvoorbeeld aan een beroemd iemand die zich veilig wil voelen. Particuliere beveiligers worden dan ook om verschillende redenen ingehuurd. Hoe dan hebben ze een uitgebreid takenpakket en mag je hun belang niet onderschatten.