Vier handelingen die je niet moet vergeten bij een bedrijfsstart

Vier handelingen die je niet moet vergeten bij een bedrijfsstart

Je hebt een idee en je wil dit omzetten in een werkend concept. Je hebt zin om rondom dit concept een bedrijf te starten. Maar hoe moet je beginnen? Inschrijven de KVK of een boekhouder inschakelen zijn hele goed stappen. Maar vergeet je nu niet de praktische zaken? Stel je voor, je wil bloemist worden met een specialisatie op bloemstukken. Heb je al over de volgende zaken nagedacht?

De juiste locatie vinden

De boeketten die jij wil verkopen, verkopen zichzelf wellicht wel bij één aanblik van een klant, maar waar bevinden de meeste klanten zich? Het is belangrijk om een goede locatie te vinden waar je goed te vinden bent. Een plek die makkelijk te bereiken is, is eveneens een aanrader. Doe onderzoek waar jij je bloemenzaak wil starten. Bekijk of er meerdere winkels staan op de door jou gewenste plek, zodat je meer klanten kunt werven. Kijk ook naar bredere omgeving. Staat er misschien al een bloemenzaak in de buurt? Dan kan het lastig worden om te concurreren.

Inkoop van inboedel

Het regelen van een pand, het inschrijven bij de KVK en alles regelen bij de belastingdienst kan veel administratieve rompslomp opleveren. Het inkopen van rekken en bakken waar je bloemstukken en boeketten in kunt zetten, kost je als ondernemer het liefst zo min mogelijk moeite en geld. Het kan lonen om marktplaats af te gaan of langs te gaan bij verschillende andere bloemenzaken om na te vragen waar zij hun inboedel vandaan hebben gehaald. Wellicht zijn zij toe aan vernieuwing en kunnen jullie samen een goede deal sluiten bij een fabrikant.

Klantenwerving

Als alles eenmaal opgezet en ingericht is, is het volgende doel het werven van klanten. Je bedrijf moet immers omzet draaien. Tijdens de eerste dag van de opening kun je naamsbekendheid opbouwen door een lanceringsfeest te geven met fraaie bloemstukken op tafel. Buurtbewoners merken ongetwijfeld snel het bestaan van je winkel op. Denk ook aan het gebruik van social media-accounts om snel klanten te werven.

Afvalverwerking

Bij het beginnen van een bloemenzaak komt veel kijken. Het inkopen van de bloemen is een eerste stap om te doen. Het maken van mooie bloemstukken een tweede. De verkoop van de bloemstukken loopt wellicht al op rolletjes, maar wat ga je doen met al het groene afval dat er over blijft? Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een rolcontainer te bestellen. Op die manier houd je alles bij elkaar en kun je afval makkelijk scheiden.