Hoe houd je je baas tevreden

Hoe houd je je baas tevreden

Een goede verstandhouding met je baas is altijd prettig. Of het nu juist een hele leuke of juist een minder leuke baas is, probeer altijd voor een goede band met je baas te zorgen. In dit artikel tref je enkele tips aan die je kunnen helpen bij het verbeteren van de onderlinge relatie met je baas. Dit alles om de kans op ontslag zo klein mogelijk te maken en de band met je baas te versterken/verbeteren.

  1. Wees optijd. Niks geeft een betere indruk dan op tijd op je werk te zijn, misschien zelfs iets eerder nog. Zo laat je zien aan je baas dat je gemotiveerd bent en dat je zin hebt om aan de slag te gaan.
  2. Feedback vragen en er iets mee doen. Door het vragen van feedback kan je niet alleen jezelf verbeteren maar laat je ook merken dat je wilt leren en beter wilt worden in je werk. Dit laat je leergierigheid zien bij de baas. Vraag er echter ook niet te veel om, anders kan het opdringerig en onzeker overkomen.
  3. Geef input. Laat in vergaderingen of gesprekken ook jouw meningen een ideëen weten. Misschien zit er wel een idee tussen wat gebruikt kan worden.
  4. Verantwoordelijkheid nemen. laat zien dat je iemand bent die goed in groepsverband kan werken, maar ook alleen productief is. Neem verantwoordelijkheid voor je uitgevoerde taken, ook al vallen ze tegen.
  5. Laat je horen. Maak kenbaar wat je wilt bereiken aan je baas zodat hij hierbij kan helpen of kan bijsturen. Maak je doelen kenbaar en werk ook hard aan deze doelen.
  6. Durf je mening te geven. Een baas heeft eigenlijk niks aan ja knikkers, laat daarom van je horen mocht je ergens je vragen bij hebben of een andere mening hebt over een bepaald onderwerp. Je baas zal de gegeven input waarderen en wellicht toepassen.
  7. Wees de brengen van slecht nieuws. Veel medewerkers verzwijgen liever slecht nieuws voor hun baas totdat het te laat is. Geef op tijd aan als iets niet lukt of als doelen niet behaald zijn. Zo kan je samen met je baas op zoek gaan naar een mogelijke oplossing en kan je echt slecht nieuws voorkomen. Hiermee laat je initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel zien, terwijl je gelijk ook laat zien dat je bereid bent om om hulp te vragen.
  8. Afscheid nemen. Het kan zijn dat je ooit weggaat bij je baas voor een andere baan. Neem op een nette en goede manier afscheid, wie weet wil je ooit nog eens samen zaken doen, of kom je je oude baas ergens tegen.  

Mocht je nou opzoek zijn naar een nieuwe baan vanwege ontslag of ben je misschien op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan eens een kijkje bij Vakmasters Goes. Daar vind je vele verschillende vacatures in de bouwsector en kunnen ze je onder andere ook helpen bij solliciteren.