Starten van je eigen pizzeria

Starten van je eigen pizzeria

Zit je te trappelen om een eigen pizzeria te beginnen? Alleen nog geen idee hoe je hiermee moet starten. In dit artikel lopen we een aantal belangrijke zaken met je na.  

Geef je menu vorm

Voor een pizzeria is behoorlijk wat concurrentie. Zo verkopen sommige organisaties meer dan alleen pizza’s en heb je ook nog de specialisten die zich alleen richten op pizza’s. Het bepalen van je menu is dus erg belangrijk. Hierbij is het altijd goed om een aantal traditionele pizza’s op het menu te hebben, maar daarnaast kun je ook proberen wat innovatieve pizza’s te creëren. 

Creëren van je eigen stijl 

Het is dus belangrijk om je anders te positioneren als pizzeria dan alle andere. Het menu is hier dus ook onderdeel van. Wil je bijvoorbeeld vooral gaan focussen op pizza’s met italiaanse bodems? Dan is het ook belangrijk om met partners te gaan werken die thuis zijn in deze branche. Denk onder andere aan een italiaanse pizza leverancier die je deegbollen kan leveren, maar ook de marketingcommunicatie moet in orde zijn. Hierbij communiceer je waar jouw restaurant voor staat en wat het concept is. Is er alleen een mogelijkheid om in het restaurant te eten of is er ook een afhaal en bezorg mogelijkheid?

Vinden van de juiste locatie

Het vinden van een goede locatie is ook van groot belang. Kies je ervoor op een locatie te gaan zitten waar minder concurrenten zitten, maar ook minder bezoekers? Dat kan, maar de kans bestaat ook dat je volledig gemist wordt? Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Je kan ook ervoor kiezen in te zetten op online marketing zodat alle oriënterende mensen bij jou terecht zullen komen. 

Juiste horeca apparatuur 

Om de juiste kwaliteit te bieden is het ook belangrijk dat je keuken in orde is. Dit begint met investeren in kwalitatief goede horeca apparatuur zoals een professionele pizza-oven en een juiste werkbank.