Joysticks voor het gamen? Nee, voor in de industrie!

Joysticks voor het gamen? Nee, voor in de industrie!

Ben jij een echte gamer? Dan kan je waarschijnlijk best goed overweg met joysticks. De PlayStations van vandaag kennen alleen nog controllers, maar als je wat ouder bent weet je waar we het over hebben. Maar kan jij het je nog herinneren, de joysticks van je game computer? Als dat helemaal jouw ding was, kun je je waarschijnlijk ook wel vinden in werken met joysticks in de industrie. Daar gaat dit artikel over.

Het gebruik van Joysticks

Het gebruik van joysticks in de industrie is steeds meer in opkomst. Steeds meer industriële bedrijven maken kennis met hoe veel elektronica voor ons en het bedrijfsleven kan betekenen. Waar eerst nog veelal mechanische controllers en apparatuur werd gebruikt, zien we steeds meer elektronische toepassingen terugkomen.

Hartstikke slim, want dit brengt ons niet alleen lichter werk, maar vaak ook kwalitatiever en beter te regelen en plannen werk. En dat is iets waar menig ondernemer enthousiast van wordt, toch? Anders wij wel!

Maar waar vind je deze dan?

Joysticks vind je terug in vele industriële toepassingen. Veel bedrijfshallen, werkplaatsen, magazijnen en andere technische werkplekken kunnen eigenlijk niet eens (meer) zonder.

Maar daarnaast kun je ook denken aan het gebruik ervan in kranen en andere maritieme besturingen. En heb je wel eens gedacht aan het bedienen van ons openbaar vervoer? Trams, metro’s en treinen worden hier ook grotendeels op bestuurd.

Vele verschillen

Een joystick is niet altijd een joystick. Zeker wanneer het gaat om professionele doeleinden, zoals in grote industriële firma’s, moet je zeker weten dat je iets goeds in huis hebt. Om die reden is het absoluut een goed idee om er een professioneel en ervaren bedrijf bij in te schakelen. Niet alleen weten zij precies hoe het mechanisme van zo’n joystick in elkaar moet zitten, ook snappen wij vaak precies wat jij voor jouw bedrijf nodig hebt.

Want zo kan het zijn dat een enkel-assige besturing voor jou meer dan voldoende is. Of heb je toch een joystick nodig dat zowel van voor naar achter als van links naar rechts kan? In dat geval zal je je moeten verdiepen in een dubbel-assige besturing. Nog best ingewikkeld, he?

Jouw eigen joystick

Verdiep je er dus even goed in. De joysticks van Batenburg Mechatronica zijn een aanrader voor iedere ondernemer in de industrie. Dit bedrijf biedt zelfs een configurator waar je je eigen controller kunt samen stellen. Voer maar in wat je nodig hebt en er komt een ideale match voor jou uit.