Zo creëer je een hip en industrieel kantoor

Zo creëer je een hip en industrieel kantoor

Daar zit je dan. Je kijkt om je heen en beseft dat er echt iets moet veranderen. Je werk is helemaal top, maar dit oude stoffige kantoor dat kan echt niet meer. Je trekt je stoute schoenen aan en stapt naar je baas.”Dit kantoor heeft een hippe look en industriële meubels nodig. We moeten uitstralen wie we zijn”. Gelukkig is je baas het met je eens. Je krijgt een vrijkaart en mag jullie kantoor hip maken.

De oude meuk eruit en de industriële look erin

Samen met je collega’s haal je het hele kantoor leeg. In plaats van die vieze bruine vloerbedekking komt er een strakke grijze gietvloer op de grond. Stap 1 naar verbetering is gezet. Dit geeft het kantoor al een hele andere uitstraling.

De gele gordijnen worden vervangen door witte houten luxaflex en er gaat een frisse RAL 9010 op de muren. De kozijnen worden antraciet. Het is nog steeds een kale bedoeling maar het kantoor is nu al bijna onherkenbaar veranderd.

Planten voor het huiselijke gevoel

De kantoor Ficus is al jaren niet meer groen, maar toch had niemand de moed de enige plant weg te halen. Vandaag bedank je de Ficus voor zijn fijne jaren en je zet hem met respect bij het grof vuil. Er zijn nieuwe planten in aantocht de groenste die je kon vinden. Dat steekt heerlijk af bij de witte muren en de grijze betonlook gietvloer. Buiten dat het een huiselijk gevoel geeft, is het ook fijn om wat extra zuurstof op kantoor te hebben.

Heeft je kantoor een buitenplaatsje, tuin of terras? Doe daar dan ook iets mee! Zorg voor wat tafels en stoelen of een picknicktafel waar je af en toe lekker aan kunt zitten, lunchen of vergaderen. Frisse lucht doet wonderen. Kleed ook dit aan moet stoere planten. Op (of buiten) kantoren wordt vaak voor kunstplanten voor buiten of binnen gekozen. Niemand heeft er dan nog enig omkijken naar, maar het zorgt wel voor dat extra stukje groen!

De inrichting

Al het grove werk is gedaan en vandaag komen de nieuwe industriële meubels binnen. Bureaus gemaakt van oude deuren en steiger buizen. Mdaikku is daarvoor een perfecte partij. De tl-verlichting wordt vervangen door oude fabriekslampen.En je kunt niet wachten tot je kan gaan zitten aan de nieuwe bruin cognac lederen bureaustoel.

De saaie locker kasten heb je naar een atelier gebracht en komen terug als “vintage” look archief kasten. Het plaatje van het nieuwe hippe kantoor is bijna compleet.

The finishing touch

Je kijkt tevreden om je heen, je ziet dat je drie collega’s hetzelfde aan het doen zijn. Zittend op hun nieuwe stoel aan hun nieuwe bureau.”Bijna klaar”, denk je. De muren zijn wat kaal, online bestel je vier grote foto’s op glas, abstract en in veel kleuren.

Als ze de dag daarna binnen komen, en je hangt ze aan de muur, dan weet je het: “het stoffige kantoor is niet meer”.