Lease auto VS eigen auto. Wat is verstandiger?

Lease auto VS eigen auto. Wat is verstandiger?

Je hebt tegenwoordig een zee aan keuze in leaseauto’s. Zoveel zelfs dat je vergeet dat de mogelijkheid tot een auto kopen ook nog bestaat. Wat is nu slimmer een auto leasen of een auto kopen? Daarnaast worden ook veel werknemers blij gemaakt met een lease-auto, terwijl dit voor best wat extra kosten kan zorgen in vergelijking met hun huidige eigen auto. Om die reden zijn wij er voor je ingedoken.

Een zakelijke lease auto

Als werknemer is het een interessante arbeidsvoorwaarde: een zakelijke lease auto. Lees hierbij echter goed de kleine lettertjes. Soms ben je er zelf nog meer geld aan kwijt dan dat je nu bent met je huidige auto. Maar in veel gevallen is dit juist wel heel interessant.

Maar wat nu met je eigen auto?

En heb je al een eigen auto? Dan kun je verschillende dingen doen om van je eigen auto af te komen. Wanneer hij echt op is en je er dus ook geen volgende bestuurder meer blij mee kunt maken, kun je hem als sloopauto verkopen. Je kunt dan gemakkelijk je sloopauto laten ophalen en er nog een leuk bedrag voor krijgen ook. Als je auto in die staat is, komt een zakelijke lease auto natuurlijk als geroepen!

Is je auto nog goed? Dan kun je wellicht je spaarrekening leuk aanvullen door te kiezen voor een lease auto. Door je huidige auto te verkopen op bijvoorbeeld een tweedehands auto platform, kun je er zeker nog een zakcentje aan verdienen.

Maar waarom een lease auto?

Een groot voordeel van een leaseauto is dat je zelf niets meer hoeft te regelen. In feite hoef je hem alleen maar vol te tanken. Wat een nadeel kan zijn is dat je er niet altijd iedereen in mag laten rijden. Het is daarom verstandig je daar in te verdiepen. Omdat je maandelijks betaalt, krijg je het idee dat je minder betaalt voor een leaseauto dan voor een auto die je zelf koopt. Stiekem is dat in de meeste gevallen niet waar. Relatief ben je duurder uit met een leaseauto. Het voordeel daar dan weer van is dat wanneer er iets aan je leaseauto is dat alles geregeld wordt. Je auto gaat naar de garage je krijgt vervangend vervoer, of soms zelfs eenzelfde nieuwe leaseauto.

Een auto kopen

Wanneer je voor een nieuwe auto gaat, dan moet je diep in de buidel tasten maar een auto hoeft niet per se duur te zijn. Zo kun je prima tweedehands modellen kopen op marktplaats of je kunt een auto importeren uit het Buitenland. Goede garage’s bieden ook occasions aan als je het meer vertrouwd vindt om te gaan kijken waar meerdere auto’s staan, is dat een goede optie.

Nog even op een rij

Voordelen Lease auto:

 • Geen onderhoud
 • Je hoeft alleen maar te tanken
 • Vervangend vervoer
 • De auto is nieuw

Nadelen Lease auto

 • Vaak duurder dan eigen auto
 • Je mag niet iedereen er in laten rijden

Voordelen eigen auto

 • Kan ook importeren. Informeer hiervoor bij Easy Import.
 • Hoeft geen nieuwe te zijn
 • En tweedehands auto is ook een goede optie

Nadelen eigen auto

 • Je moet alles zelf regelen
 • Geen vervangend vervoer als er iets mankeert

Dus, laat je niet te snel verleiden door de charme van een lease auto. Blijf realistisch en maak dan je keuze.