Inrichting van een vergaderruimte

Inrichting van een vergaderruimte

Bij de inrichting van een vergaderruimte is het niet alleen belangrijk dat de ruimte er mooi en netjes uitziet, maar het is ook van belang om er rekening mee te houden wat voor sfeer of werking de ruimte oproept. Er moeten namelijk belangrijke beslissingen worden genomen, dus er moet niet te veel afleiding zijn. De vergaderruimte moet rust uitstralen en tegelijkertijd inspireren en motivatie opwekken. Zo zijn er een aantal punten waar aan gedacht moet worden bij het kiezen van de juiste vergaderruimte.

computer-614453_640

 

 

 

 

Kleuren in de congresruimte

Ten eerste zijn de kleuren erg van belang. De kleur blauw geeft bijvoorbeeld een erg kalme, productieve uitstraling. Dit geeft ook gelijk het effect van veel daglicht in de ruimte. Het is belangrijk om kleuren te kiezen die in elkaars verlengde liggen, bijvoorbeeld verschillende aardetinten of grijstinten. Deze kleuren kunnen ook mooi staan met een in het oog springende accentkleur, bijvoorbeeld warm oranje.

De kleur rood kan veel effect geven, het is dus belangrijk om hier goed mee om te gaan. Rood kan bijvoorbeeld goed worden gebruikt in ruimtes waar korte vergaderingen worden gehouden. Dit geeft een stimulerend en prikkelend effect waardoor je het meeste resultaat uit de korte vergadering kunt halen.

Daglicht

Daglicht is erg van belang in een vergaderruimte. Dit geeft een mooie, frisse uitstraling, en zorgt tegelijkertijd voor de juiste concentratie bij de werknemers. Zoals hierboven al is aangegeven, kun je het laten lijken alsof er meer daglicht is door de kleur blauw op muren te gebruiken. De vergaderruimte Orpheus in Apeldoorn heeft echter vergaderruimtes waar voldoende daglicht aanwezig is.

roundtable-828546_640

 

 

 

 

 

 

 

 

Interieur

Behalve het uiterlijk van de zaal, is het natuurlijk erg belangrijk dat er goede meubels aanwezig zijn. Hierbij kun je denken aan goede stoelen en tafels, maar ook aan presentatiematerialen en kantooraccessoires. Het hangt er natuurlijk vanaf met hoeveel mensen de vergaderingen worden gehouden, of er presentaties moeten kunnen worden gegeven en hoe lang de vergaderingen duren hoe je de zaal het beste kunt inrichten.