Waar moet ik op letten bij detachering?

Als je als bedrijf een onderdeel wilt gaan detacheren dan is het vaak lastig om te bedenken waarop jij de focus wilt gaan leggen. Ergens in je bedrijf kun je wel een extra steuntje gebruiken maar het vinden van een capabele medewerker die ook nog eens binnen je budget past lijkt wel onmogelijk. Daarnaast willen ze na een aantal contracten het liefst een vast contract wat voor hen zekerheid biedt maar als ondernemer worden je risico’s alleen maar groter. Hoe pak je dit dan aan?

 

Wat wil ik besteden?service-428538_640

Het lijkt vaak duur om iemand in te huren per uur (detacheren) dan zelf een werknemer aannemen. Echter heb je aan personeel vaak nog veel extra kosten welke de kosten doen opdrijven en ook nog eens een hoop administratie met zich meebrengen. Detacheerders komen vaak met veel eigen materieel. Een ICT Detacheerder zoals www.ritchie-solutions.nl heeft niet alleen veel ervaring en een flexibele inzet maar vaak ook nog de nodige gereedschappen om jouw netwerkomgeving succesvol te laten draaien. Daarnaast zijn overige kosten zoals opleidingskosten, vakantiegeld of ziekteverzuim ook niet voor jouw in de wieg gelegd.

Voordelen van detachering

Detachering kent een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste heb je als ondernemer geen wervingskosten. Een geschikte kandidaat vinden om je vacature in te vullen is een prijzige en tijdrovende aangelegenheid. Je personeel moet namelijk capabel, betrouwbaar en passend zijn bij jouw onderneming. Daarnaast is het een zeer flexibele vorm van samenwerken. Je kan een detacheerder zien als een tijdelijke collega welke veel expertise met zich meeneemt maar de juridische factoren van een personeelslid achterwege laat.

Detachering in de IT-wereld

In de IT wereld wordt veel gedetacheerd. Dit kan ook tijdelijk zijn ter overbrugging van een tijd waarin een organisatie opzoek is naar een nieuwe collega. Er zijn zeer veel uiteenlopende vakgebieden omtrent IT. Ieder heeft zijn eigen specialiteiten maar het aanbod is vaak enorm voor deze werkzoekende. Een passende collega is dan ook niet binnen een week te vinden maar kost vaak veel tijd en heeft dan ook nog de nodige selectieprocedures. Daarnaast kan het zijn dat je als bedrijf te klein bent voor een fulltime functie. Een detacheerder kan met een aantal uren in de week jouw digitale omgeving optimaal beheren.