Hoog in Google

Hoog in Google

Steeds meer winkels verkopen het grootste gedeelte van hun assortiment online. De webshop die ze hiervoor gebruiken wordt vaak bezocht. Hoe hoger de website/webshop staat in Google, des te groter de kans dat mensen erop klikken. Het bedrijf wordt serieuzer genomen als het bedrijf hoog staat in Google. Hoog staan in Google doe je niet zomaar, maar SEO kan je helpen. In samenwerking met Mad Pack leg ik in dit artikel uit waarom hoog staan belangrijk is en hoe je ervoor kan zorgen.

Het belang

De meeste mensen gebruiken Google dagelijks. Het is ook de belangrijkste zoekmachine waar jij jouw website hoog wilt hebben. In Nederland gebruikt 94% van de internetgebruikers Google om te zoeken naar bepaalde keywords online. Als je hoog staat op deze keywords, klikken mensen snel door naar jouw website. Alle bezoekers die je aantrekt en op jouw site klikken, kan je zien als potentiële klanten en dus extra inkomsten.

Hoe werkt het?

Google werkt met bepaalde algoritmes die bepalen hoe hoog een website komt te staan. Er is niet bekend hoe deze algoritmes precies werken. Wel weten we dat de zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie globale onderdelen:

  1. De linkjes naar jouw website toe.
  2. Gebruik van de keywords waarom je gevonden wilt worden.
  3. De techniek van de website.

Je kan aan al deze factoren werken om je site hoger te krijgen in Google. Dit kan je zelf doen, of je kan er een online marketingbureau voor inhuren. Een online marketingbureau kan kijken in welke aspecten jij het minst scoort en kan deze voor jou verbeteren. Een marketingbureau kan niet 100% garanderen dat jij op de eerste plek komt in Google, wel kunnen ze op basis van ervaring technieken toe passen die jou laten stijgen. Wil jij jouw site hoger hebben ik Google? Neem een kijkje op https://www.madpack.works/ voor meer informatie.