Effectief uw terrein afsluiten

Effectief uw terrein afsluiten

Het is vanzelfsprekend dat u uw terrein goed beveiligd als zich hier waardevolle voertuigen, machines of voorraden bevinden. Maar ook als er op het terrein van uw bedrijf zelf niets waardevols staat, is het raadzaam om het toch goed af te sluiten. Wanneer u dit doet kunt u de kans op inbraken in het pand namelijk aanzienlijk verkleinen. Potentiele inbrekers kunnen dan namelijk niet met hun auto het terrein op, waardoor uw pand een stuk minder aantrekkelijk is om in te breken. Wilt u effectief uw terrein afsluiten voor onbevoegden? Dan heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Wij hebben de opties voor u op een rijtje gezet!

 

Effectief uw terrein afsluiten met…

…een verkeerspaal

Indien het om wat voor reden dan ook niet mogelijk is om een poort op uw terrein te plaatsen, dan kunt u een verkeerspaal laten installeren. Oftewel, een verzinkbare paal die met een handzender of smartphone module bediend kan worden. Deze vorm van terreinafsluiting, ook wel een poller of rampaal genoemd, is zeer goed bestand tegen vandalisme. Verkeerspalen worden vaak toegepast bij privé parkeerplaatsen, taxistandplaatsen en winkelstraten waar bijvoorbeeld alleen leveranciers in mogen rijden. Nadeel is dat verkeerspalen echt alleen auto’s, busjes en vrachtwagens tegenhouden; voetgangers, fietsers, bromfietsen en motoren kunnen er gewoon langs.

…een slagboom

Terreinafsluiting met behulp van een slagboom is de ideale oplossing voor onder andere bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen en campings. Slagbomen zijn geschikt voor intensief gebruik op terreinen waar vaak voertuigen op en af rijden. Bovendien kan een slagboom prima gecombineerd worden met een toegangscontrolesysteem. Op die manier weet u zeker dat er alleen bevoegde voertuigen het terrein op kunnen. Ook voor een slagboom geldt echter dat er wel voetgangers langs of onderdoor kunnen.

…een schuifpoort

Schuifpoorten zijn een veelgebruikte oplossing voor terreinen met een relatief brede inrit. Een groot voordeel hiervan is dat het ontwerp van het hekwerk kan worden afgestemd op de gewenste uitstraling van het terrein. Zo kan men bijvoorbeeld ook een moderne of juist een klassieke schuifpoort laten plaatsen. Ook schuifpoorten kunnen uitstekend worden gecombineerd met een toegangscontrolesysteem. Een nadeel is dat schuifpoorten, zeker bij zeer brede inritten, relatief langzaam werken.

…een speedgate

Wanneer een verkeerspaal of slagboom niet veilig genoeg is en een schuifpoort te traag functioneert, dan kunt u kiezen voor een speedgate. Speedgates zijn snelvouwhekken die voornamelijk worden gebruikt voor het afsluiten van parkeergarages, appartementencomplexen en binnenplaatsen. Er zijn veel verschillende varianten verkrijgbaar, maar over het algemeen worden alle speedgates gekenmerkt door het feit dat ze binnen enkele seconden open en dicht kunnen gaan. Ideaal voor intensief gebruik door voertuigen dus. Deze oplossing is echter minder geschikt voor frequente toegangscontrole van voetgangers.

…een tourniquetdeur

Wilt u effectief uw terrein afsluiten en er zeker van zijn dat er écht niemand langs of over de omheining heen komt, dan is een tourniquetdeur de beste oplossing. Tourniquetdeuren zijn er in vele verschillende uitvoeringen en worden toegepast bij dierentuinen, stadions, festivals en bedrijfsterreinen. Met een full height tourniquetdeur in combinatie met een toegangscontrolesysteem heeft u de beste beveiliging. Indien er ook voertuigen het terrein op en af moeten kunnen, kan de tourniquetdeur gecombineerd worden met bijvoorbeeld een speedgate.