Hoe kun je een zorgtehuis indelen?

Hoe kun je een zorgtehuis indelen?

Het inrichten van interieur kan nogal een klus zijn omdat het een geheel moet vormen en comfortabel, maar toch huiselijk moet aanvoelen. Vooral als het gaat om zorginstellingen kan het nogal lastig zijn omdat er ook rekening gehouden moet worden met de aanwezigheid van de juiste meubels en het gemak ervan. Lees hieronder verder hoe je het interieur kunt inrichten en nog meer tips hiervoor.

Comfort 

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt bij het inrichten van een ruimte zijn meubels. Voor het inrichten van een verpleeghuis is het uiteraard een aanrader om zorgmeubilair aan te schaffen. Waarom? Zorgmeubilair is ten eerste ontworpen opdat de bewoners zich thuisvoelen en op hun gemak voelen. Daarnaast zijn de meubels comfortabel en zo ingesteld dat ze makkelijk te gebruiken zijn voor een ieder.

Behalve het feit dat zorgmeubilair een huiselijk gevoel geeft, is het ook veilig te gebruiken omdat er op technisch gebied ook aandacht aan is verleend. Zo wordt er grondig onderzocht naar wat voor materiaal wordt gebruikt en wat het beste werkt voor een ieder die gebruik maakt van meubels in zorginstellingen.

Apparatuur

Bij het verzorgen van senioren is het uiteraard ook van belang dat er ook ander meubilair dan comfortabele stoelen en banken beschikbaar is zoals bijvoorbeeld voor medische redenen. Zo kun je speciale weegschalen aanschaffen die makkelijk te gebruiken zijn door middel van een steun en leuning. Daarnaast kun je ook een stoelweegschaal aanschaffen voor de mensen die het te voet minder makkelijk hebben. Hiermee creëer je niet alleen een prettige omgeving voor de werknemers in bijvoorbeeld een verpleeghuis, maar maak je het ook makkelijk voor de mensen die er verblijven.

Sfeer

Naast de meubels is het ook belangrijk om een veilige en comfortabele sfeer te creëren voor zowel bezoekers als de bewoners en natuurlijk ook de medewerkers. Denk hierbij aan de thema die je wilt gebruiken in de ruimte. Dit betreft onder andere behang of muurverf, soort en kleur vloer en uiteraard ook de kleur van al het meubilair.

Een tip is het toepassen van pastelkleuren. Pastelkleuren zijn zacht en creëren een warme en gezellige sfeer waardoor men zich niet opgejaagd voelt en dus op zijn of haar gemak voelt. Overigens is dit ook verlichtend voor de ruimte, dus hoef je niet al te veel verlichting te hebben overdag. In de avond kun je natuurlijk gebruik maken van een dimlicht indien nodig, of anders is het een aanrader om LED-lampjes te gebruiken die je naar wens kunt instellen.