Een tijdje studeren in het buitenland: waar moet je dan aan denken?

Een tijdje studeren in het buitenland: waar moet je dan aan denken?

Jongeren kunnen er voor kiezen om een tijdje in het buitenland te gaan studeren. Dit is natuurlijk niet een beslissing die je zomaar maakt. Voordat je deze keuze maakt, is het verstandig om informatie op te zoeken over een uitwisseling in Amerika. Ook kun je ervoor kiezen om stage te lopen in het buitenland. Dan blijf je ook voor een tijdje in het buitenland wonen. Wil je graag stage lopen in het buitenland, dan moet je ervoor zorgen dat alles goed geregeld is zodat jij niet zoveel zorgen meer hebt en kan wennen aan de nieuwe cultuur en taal. Voordat je naar het buitenland gaat voor je studie is het goed om te weten wat jij moet regelen voorafgaand aan je stage. Travelactive.nl vertelt wat je absoluut niet moet vergeten wanneer jij stage gaat lopen of gaat studeren in het buitenland. 

Kies een bestemming uit

Veel mensen weten van te voren al waar ze naartoe willen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat iemand nog niet weet waar hij of zij naartoe wilt. De eerste stap in het hele proces om naar het buitenland te gaan voor je studie, begint bij te bepalen waar je naartoe wilt. Je kiest niet zomaar een land, je pakt natuurlijk een land waar je geïnteresseerd in bent en waar jij jezelf wel ziet leven. Als je dan een keuze hebt gemaakt, is het goed om er ook met jouw school over te hebben. Jouw school moet jouw uitwisseling ook goedkeuren.

Zoek een stageplaats

Naast dat je het besproken heb met jouw school, is het goed om een stageplek te zoeken bij een bedrijf wat bij jouw interesse ligt. Het vinden van een stageplaats in het buitenland is het handigst als je al wat connecties heb in het land. Een stageplaats vinden in het buitenland is wel moeilijker, want, want je kan niet zomaar op sollicitatiegesprek gaan of langs het bedrijf gaan. Ook ben je kieskeuriger met het kiezen omdat jij een tijdje daar in het buitenland alleen bent. Je wilt niet daar maar zitten en het helemaal niet naar je zin hebben. Studeren in het buitenland brengt natuurlijk ook een hoop kosten met zich mee. Je moet namelijk dan nog huisvesting regelen, vervoer, visum en mogelijke vergunningen. Het is bij veel scholen mogelijk om een beurs aan te vragen, maar dit is niet bij alle scholen het geval. Door al die kosten moet je er dus wel voor zorgen dat je genoeg gespaard hebt. 

Vergunningen en visum

Kies je een stage buiten de EU dan heb je een visum of vergunning nodig. De aanvraag van een visum voor buiten Europa kan gemakkelijk een paar maanden duren. Het is dus belangrijk dat je op tijd begint met dit te regelen.