Dingen die je moet weten over de Amerikaanse cultuur

Dingen die je moet weten over de Amerikaanse cultuur

Amerika heeft andere normen en waarden. Dit is natuurlijk niet gek. Elk land heeft zo zijn eigen cultuur met zijn gebruikelijke normen en waardes. Tijdens een uitwisseling in Amerika zal je daar ook snel achter komen. Veel dingen worden in Amerika anders geregeld. Een high school jaar in Amerika ziet er ook anders uit dan dat wij school gewend zijn. Dat komt voornamelijk, omdat Amerika een ander schoolsysteem heeft. Het is belangrijk dat je van te voren wel een beetje iets weet over de Amerikaanse cultuur. Zo val je ook sneller in de smaak bij de Amerikaanse mensen. 

Alles is veel groter

Als je in Amerika aankomt, merk je al snel dat alles veel groter is. Niet alleen in oppervlakte is Amerika groter, maar de auto’s zijn onder andere ook veel groter. Het is in Amerika gebruikelijk om in grote trucks te rijden. In Nederland komen deze auto’s niet zoveel voor. Amerikanen zien groot vaak als praktisch. Dat is ook de reden waarom bijna alles groot moet. In restaurants krijg je ook veel grotere porties, dan in Nederland. Dit is ook de reden waarom Amerikanen vaak na het eten een doggybag vragen. Zij kunnen dan het eten dat over is meenemen naar huis. 

Langer rijden

Amerika is veel groter dan Nederland. Wij vinden het al lang om een half uur te rijden naar elkaar. In Amerika is het gebruikelijk om anderhalf uur voor elkaar te rijden. Je ziet daarom ook zoveel drive thru’s in Amerika. Drankjes en eten worden daarom ook vaak to go besteld. Het is in Amerika niet gek om jouw maaltijden te eten in de auto. Amerikanen bestellen ook veel vaker dan wij gewend zijn. Het is tijdbesparend en ook nog een lekker. In Amerika kan je verschillende maaltijden bestellen uit verschillende culturen. Mexicaans, thais en chinees zijn zeer geliefd door de Amerikanen. 

Sport

Sport is een belangrijk onderdeel in Amerika. Je hebt in Amerika ook football soccer, dat spelen wij in Nederland bijna niet. Hetzelfde geldt met cheerleaden, dat wordt ook niet gedaan in Nederland. Amerika heeft veel meer sporten en het is ook gebruikelijk om de sportactiviteiten te volgen. Basketbal en honkbal zijn ook zeer geliefd onder de Amerikanen. In Nederland spelen wij voornamelijk voetbal en hockey. Ook is het gebruikelijker om na school op school te blijven hangen. Dit gebeurt in Nederland bijna niet. Het is in Amerika daarom ook makkelijk om snel nieuwe vrienden te maken. Dit is voor een uitwisselingsstudent ideaal. Wil jij dit geweldige leven in Amerika ook leven? Sluit je dan aan bij ASSE Nederland voor jouw droom uitwisseling!