De juiste verzenddozen voor het bedrijf vind je zo

De juiste verzenddozen voor het bedrijf vind je zo

Als ondernemer is het van belang dat je jouw producten zo goed mogelijk bij de klanten aan laat komen. Tijdens de verzending zijn er veel invloeden van buitenaf die schade aan kunnen brengen aan een product, waardoor de klanttevredenheid naar beneden gaat. Het hebben van goed verpakkingsmateriaal is cruciaal om de klanten tevreden te houden en jouw producten te beschermen. Je kan er dan voor kiezen om alles te verzenden in verzenddozen. Maar hoe kies je dan de beste oplossing? Na het lezen van onderstaande informatie heb jij de beste dozen in handen.

De afmetingen van de dozen

De afmetingen van de dozen zijn een van de factoren om rekening te houden bij het vinden van verzenddozen die het beste bij jouw producten passen. De dozen moeten bijvoorbeeld niet te klein zijn, maar mogen ook niet al te groot zijn. Een veel te grote doos ziet er niet alleen slordig uit, maar zorgt er ook voor dat de producten tijdens het transport gaan schuiven. Dit levert ook weer beschadigingen op die je het liefste wilt voorkomen. Te grote dozen zorgen ook nog eens voor een verspilling van verpakkingsmaterialen en veel hogere verzendkosten dan nodig zijn. Meet daarom alles goed op voordat je naar de beste dozen kijkt.

De sterkte van de materialen

Je wilt jouw klanten tevreden houden. De ontvanger moet daarom geen doos ontvangen die volledig uit elkaar valt of waarbij het lijkt alsof er een tornado door de doos is gegaan. Het kiezen van het juiste materiaal moet daarom bovenaan op jouw lijstje staan. Voor lichtere producten is karton een goede oplossing, terwijl je voor zwaardere en breekbare items juist weer golfkarton gebruikt. Vergeet ook niet naar vulmaterialen te kijken. Luchtkussens of papieren vulling zorgen voor een extra bescherming van de producten tijdens het transport en kunnen eventuele schokken opvangen.

Maak het aantrekkelijk voor klanten

Verzenddozen hoeven ook helemaal niet saai te zijn. Met jouw dozen kun je ook laten zien dat het van jouw bedrijf afkomt. Het is daarom goed om ook hiernaar te kijken. Overweeg bijvoorbeeld om de dozen geheel op maat te laten maken door een professional. Je kan meerdere kleuren kiezen die passen bij het bedrijf, een bedrijfslogo op de doos laten drukken of juist kiezen voor een pakkende slogan. De professionaliteit die de dozen uitstralen kan ervoor zorgen dat je nog meer klanten aantrekt. Blijf wel altijd de kwaliteit en kosten in de gaten houden.

Efficiëntie en gemakken van de doos

Als laatste kijk je nog naar het gemak en de efficiëntie van de dozen. Niemand zit erop te wachten om uren bezig te zijn om een doos open te maken. Kies voor dozen die gemakkelijk te vouwen, te sluiten en te openen zijn. Een puzzel brengt alleen maar frustratie met zich mee en zal klanten afschrikken om de volgende keer weer bij jouw bedrijf te kopen. Overweeg ook dozen met zelfklevende strips om het verpakken snel en moeiteloos te maken. Uiteindelijk zal alles helemaal naar wens zijn.