Ben je goed met geldzaken? Dan is deze opleiding wel iets voor jou!

Ben je goed met geldzaken? Dan is deze opleiding wel iets voor jou!

Wanneer je een nieuwe opleiding nodig hebt of aan iets nieuws wilt beginnen, is het een goed idee dat je een bbv opleiding doet. BBV staat voor besluit begroting en verantwoording. Dit heeft dus te maken met het maken van beslissingen en uitgaven. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen goed bent in het maken van keuzes, maar ook kunt beargumenteren waarom geld naar een bepaalde keuze toe moet gaan. Wanneer je dit kunt, is het een idee dat je deze opleiding probeert. Hier kun je alles vinden wat je moet weten over het volgen van een bbv opleiding.

Wat is een bbv opleiding?

Een bbv opleiding is een opleiding waar je leert om met geld om te gaan. Daarnaast maak je besluiten over uitgaven. Dit betekent dat je werkzaam bent bij de lokale overheid en hier dus ook stages moet doen. Wanneer dit niets voor jou is, hoef je niet verder onderzoek te doen bij bbv omdat vrijwel standaard meteen betekent dat je voor de lokale overheid werkt. BBV staat ook voor Besluit, begroting en verantwoording. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een besluit neemt als de gemeente de begroting hiervoor doet.

Waarom zou je deze opleiding doen

Deze opleiding is een goed begin voor wanneer je in de financiƫle wereld wilt beginnen. Ook kun je hier veel leren over hoe onze lokale overheid in elkaar zit. Daarom is het altijd een goed begin (mocht je deze richting op willen gaan). Ook kun je hier veel invloed hebben over de keuzes die hier gemaakt worden. Mocht je echt goed zijn in het werk wat je hier doet. Vervolgens heb je een aantal mogelijkheden binnen de opleiding. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde richting kiezen.