Krediet aanvragen voor je onderneming?

Krediet aanvragen voor je onderneming?

Er kunnen tal van redenen zijn om te overwegen een krediet aan te vragen voor je bedrijf. Dit geldt voor zowel startende ondernemers als voor ondernemers die al jaren een bedrijf runnen. Maar hoe werkt dat eigenlijk, een krediet aanvragen? En is het daarbij ook belangrijk wat de precieze reden is om een krediet aan te vragen? In dit artikel krijg je antwoorden op je vragen.

Wanneer een krediet aanvragen voor je onderneming?

Iedere ondernemer kent specifieke redenen om een krediet aan te gaan. In de basis gaat het om te kunnen investeren in het eigen bedrijf, of juist om zakelijke tegenslag te kunnen overbruggen. Wil jij geld lenen om zakelijke kansen te pakken die op je weg komen, of om nu eindelijk je plannen voor uitbreiding of professionalisering van je bedrijf te realiseren? Een zakelijk krediet kan snel uitkomst bieden.

Wanneer je bedrijf tegenslagen kent, zoals het tijdelijk niet kunnen voldoen aan financiële verplichtingen en simpelweg de rekeningen niet meer kunnen betaald worden, ook dan kan een krediet je door deze zware tijd heen helpen. Het is dan wel noodzakelijk dat de situatie tijdelijk van aard is, want anders is een krediet vormt ook het krediet geen redmiddel. Belangrijk hierbij is het dat je kunt aantonen aan de kredietverstrekker dat jouw bedrijf binnenkort weer voldoende inkomsten genereert.

Snel je krediet regelen

Heb jij geen tijd voor de beslommeringen van het aanvragen van een krediet? Wellicht wil de bank dat je langskomt en kan het vervolgens nog weken duren voordat je het geld ter beschikking hebt. Zo niet bij Swishfund. Deze financiële instelling handelt kredietaanvragen digitaal op korte termijn af. Dient de ondernemer een kredietaanvraag in, dan wordt er allereerst minder documentatie verlangd door Swishfund en kan de klant rekenen op een kredietvoorstel wat binnen 24 uur per e-mail wordt aangeboden.

Klanten die akkoord gaan met het kredietvoorstel ontvangen vervolgens binnen maar liefst 3 dagen het geldbedrag op hun rekening. Het moment van kredietaanvraag, tot uitkering van het krediet, bedraagt dus niet meer dan 4 dagen. Deze spoedige afhandeling kan zeer belangrijk zijn voor ondernemers.

Hoeveel geld kun je lenen?

De hoogte van het krediet waarvoor je in aanmerking komt, hangt nauw samen met de omzet van je bedrijf. Bij Swishfund kunnen ondernemers 3000 euro tot maximaal 1 miljoen euro krediet aanvragen. Kijkend naar je eigen jaaromzet kun je meestal wel een ruwe inschatting maken van het bedrag wat jij eventueel zou kunnen lenen. Om het exacte kredietbedrag te weten te komen vul je een aanvraag in. Hierop ontvang je binnen 24 uur een offerte en zie je direct wat jij kunt lenen als bedrijf.

Waaraan dien je voldoen als ondernemer?

Heb je interesse in een zakelijke krediet van Swishfund, dan moet je er rekening mee houden dat je minimaal 12 maanden ingeschreven hoort te zijn bij de Kamer van Koophandel als eenmanszaak, VOF, maatschap of BV. Daarnaast dient je bedrijf een minimale jaaromzet te kennen van € 50.000.

Voldoet jouw bedrijf aan deze vereisten? Dan kun je op ieder moment van de dag de website van Swishfund.nl bezoeken om de (eenvoudige) aanvraag in gang te zetten. Het kost je niet meer dan 10 minuten!