4 handige tips voor iedereen die zoekt naar de perfecte kerstpakketten

4 handige tips voor iedereen die zoekt naar de perfecte kerstpakketten

De perfecte kerstpakketten vinden, dat probeer je elk jaar weer als het tijd is om deze te gaan bestellen. Maar hoe vind je een pakket dat iedere medewerker tevreden stelt? Je kunt onmogelijk een pakket voor iedereen apart samenstellen met producten die aansluiten bij de persoonlijke smaak en verwachting van die persoon. Iedereen krijgt hetzelfde kerstpakket en toch wil je daar ook iedereen blij mee maken. Gelukkig is dat mogelijk, als je je niet focust op de inhoud, maar op de boodschap. De onderstaande tips helpen je de kerstpakketten te vinden waar iedereen van onder de indruk is.

1. Geef je personeel inspraak in de kerstpakketten

Als je je personeel vraagt naar de verwachtingen, naar wat ze goed en minder goed vonden aan het vorige kerstpakket en naar wat volgens hen een perfect kerstpakket moet bevatten, dan hoef je niet meer te gokken. Bovendien motiveert het je medewerkers als ze inspraak krijgen in een belangrijke beslissing die iedereen betreft. Als je dit vraagt, dan zal je merken dat je personeel de waarde van het kerstpakket minder belangrijk vindt dan de boodschap die je ermee uitdraagt. Ze willen dat het pakket laat zien dat hun inspanningen van het afgelopen jaar niet onopgemerkt zijn gebleven en dat deze zeer op prijs worden gesteld. Een fles wijn is dan dus niet voldoende.

2. Zorg voor een duidelijke afzender

Natuurlijk weet iedereen van wie de kerstpakketten afkomstig zijn, maar dat mag ook benadrukt worden. Een pakket in je huiskleur wordt door iedereen herkend en die kleur voelt vertrouwelijk. Kies een product dat iets te maken heeft met wat jullie doen en dat wekt een gevoel van trots op. Door duidelijk te maken wie de afzender van de kerstpakketten is, creëer je een gevoel van saamhorigheid en kies je een onderwerp dat iedereen gemeen heeft.

3. Laat zien wat je waardeert

Waardering uitspreken doe je niet door een duur kerstpakket te kiezen. Dat doe je door een bepaalde boodschap aan de kerstpakketten mee te geven. Vraag jezelf af wat de belangrijkste prestatie is geweest van jullie bedrijf het afgelopen jaar. Iedereen heeft hieraan bijgedragen. Misschien hebben jullie je eerste winkel in Duitsland over de grens geopend? Of is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en hebben jullie daar een erkenning voor gehaald? Kies dan voor kerstpakketten met een Duits thema of een ecologisch thema en iedereen weet waar ze voor worden bedankt.

4. Bestel je pakketten online

Door je kerstpakketten online op www.kerstpakketwebshop.nl te bestellen kun je vaak een groter pakket uitkiezen voor dezelfde prijs. Er is een enorm assortiment, maar met de handige filters maak je dan een selectie met pakketten die voor jou relevant zijn. Online winkels zijn altijd open, je hebt geen last van andere klanten en je kunt ze het hele jaar bezoeken om ideeën op te doen en inspiratie te krijgen. Dit jaar vind jij met deze tips het perfecte kerstpakket waarmee iedereen vol motivatie aan het nieuwe jaar begint.