Zorgen verminderen door het uitbesteden van administratie

Het is mogelijk om in veel gevallen de administratie zelf bij te houden. Echter is het ook een goede optie om de administratie uit te besteden. In sommige gevallen moet het zelfs, zoals bij de jaarlijkse accountantsverklaring.

Alles in eigen hand

Je bent vrij om de administratie geheel op je eigen manier te doen. De meeste ondernemers doen dit vooral in de beginfase van hun onderneming, dit heeft dan nog vaak te maken met de extra kosten. Daarnaast willen de ondernemers vaak alles ook nog in eigen hand hebben. Wanneer de onderneming eenmaal begint te lopen is er vaak geen tijd meer voor de administratie en wordt deze verwaarloosd. Dit levert dan in een later stadium problemen op en kan veel hoofdpijn opleveren om dit weer in orde te krijgen. Dat is de voornaamste reden dat ondernemers de administratie gaan uitbesteden.

Wat voor organisatie past bij jou?

Er is ook een mogelijkheid om je administratie online uit te besteden. Sommige organisaties werken vanaf afstand. Hier is echter wel weinig communicatie mogelijk. Althans niet persoonlijk. Het gaat vooral via de mail. Dat is vaak ook de reden dat er wat goedkopere tarieven gerekend kunnen worden. Hierbij krijg je dus ook geen advies zoals iedereen normaal gewend is bij een administratiebureau. Het is dan ook aan te raden met een organisatie in zee te gaan uit de regio. Bij deze organisaties kun je langs voor een gesprek en tevens geven ze je gewoon advies. Dit is soms wel gemakkelijk, omdat er talloze regels zijn die verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden. In sommige gevallen kan dit zelfs tot onnodige boetes leiden.  

Softwareprogramma voor de administratie

Voor de administratie zijn verschillende soorten software programma’s beschikbaar. Voordat je dus in gesprek gaat met een boekhouder is het verstandig om na te vragen of zij bekend zijn met dat software programma. Normaal gesproken is dat altijd wel het geval. Wanneer je echter nog een programma moet aanschaffen kunnen zij wellicht van advies voorzien.