Zo zorg je ervoor dat je Mercedes in goede staat blijft!

Zo zorg je ervoor dat je Mercedes in goede staat blijft!

Mercedes staat wereldwijd bekend om haar auto’s van hoge kwaliteit. Motorisch gaan Mercedes auto’s erg lang mee en zowel het interieur als exterieur straalt luxe uit. Als je sinds kort in het bezit bent van een Mercedes dan is het belangrijk dat je er alles aan doet om de auto in goede staat te houden. In dit artikel lees je waar je hierbij aan moet denken. 

Laat je Mercedes regelmatig controleren

Om te voorkomen dat je voor hoge reparatiekosten komt te staan, is het van belang dat je de Mercedes regelmatig laat controleren. Je kunt hiervoor het beste naar een erkende Mercedes garage gaan. Bij Mercedes heb je te maken met verschillende onderhoudsbeurten. Zo is een Assyst A een kleine onderhoudsbeurt en de Assyst B de grote. Wanneer je de onderhoudsbeurten uit moet laten voeren, wordt de auto zelf aangegeven. Het is in dat geval van belang om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen bij de Mercedes dealer. 

Maak de auto net even wat mooier met nieuwe velgen

Als je tweedehands een Mercedes hebt gekocht dan kan het zijn dat er momenteel standaard velgen onder de auto liggen. Dit kan ervoor zorgen dat de auto er een heel stuk minder mooi uit ziet. Mocht dit momenteel bij jou het geval zijn, dan zou je eventueel Mercedes velgen kopen kunnen overwegen. Naast dat je er de komende tijd zelf meer plezier van hebt, zorgt het er ook voor dat je de auto later weer voor meer geld kunt verkopen. Let er wel op dat je originele velgen koopt. Er zijn namelijk ook een hoop namaak velgen in omloop. 

Controleer regelmatig het oliepeil

Het is voor de motor van je auto zeer belangrijk dat je regelmatig controleert of er nog genoeg olie in zit. Als een motor te lang droog komt te staan, dan kan dit voor veel schade zorgen. In het Mercedes boekje dat je bij de auto krijgt, staat er hoe je dit het beste kunt controleren. Bovendien staat hier ook in vermeld welke motorolie je moet gebruiken als er te weinig olie in de auto zit.