Zo vind jij snel een baan!

Zo vind jij snel een baan!

Een nieuwe baan vinden kan soms best een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk aan het werk, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. In sommige gevallen is het nog een vrij grote strijd om aangenomen te worden. Toch zijn er een aantal dingen die je kan doen om sneller een baan te vinden.

Uitzendbureaus

Uitzendbureaus zijn er natuurlijk voor om mensen aan elkaar te verbinden. Zij zorgen ervoor dat er gezocht wordt voor werkgevers naar werknemers die gevraagd worden, maar ook andersom. Wanneer jij bij een uitzendbureau naar binnen loopt, zoals bijvoorbeeld Vakmasters Terneuzen, zetten zij jouw CV en profiel in een systeem. Wanneer een werkgever zoekt naar een werknemer die voldoet aan hun eisen, kan het zijn dat jouw profiel naar boven komt wanneer deze het meeste geschikt is. Het uitzendbureau, bijvoorbeeld Vakmasters Terneuzen, neemt vervolgens contact met de werknemer op en kan deze verbinden aan de werkgever. Een makkelijkere manier van werk vinden bestaat dus eigenlijk niet.

Een goed en professioneel CV

Een professioneel en overzichtelijk dossier zorgt ervoor dat de werkgever precies ziet wat hij aan jou heeft. Wanneer hij bijvoorbeeld zoekt naar een werknemer die ervaring heeft in een bepaald gebied, moet hij dat snel uit het CV kunnen halen. Een goed CV vermeld voldoende, maar zeker niet teveel. Een te groot CV kan doen afschrikken omdat het zoeken naar een werknemer spoed kan hebben. Zij zullen dan eerder kiezen voor een overzichtelijker CV dan eentje van 4 pagina’s met veel te veel informatie. Zorg er dus voor dat alle benodigde informatie op het CV staat, maar niet teveel. Verwijder overbodige informatie per werkgever bijvoorbeeld.

Netwerken

Een andere goede manier om snel aan een baan te komen is door middel van netwerken. Niet iedereen houdt ervan, maar toch is het wel een goede manier om een nieuwe baan te vinden. Netwerken houdt in dat je bijvoorbeeld bij een borrel langs gaat waar verschillende bedrijven aanwezig zullen zijn. Ook een zogeheten banenmarkt of een speeddate voor werknemers zijn verschillende manieren van netwerken. Netwerken is een handige manier omdat iemand jou gelijk kan zijn. Wanneer je een nette en representatieve houding hebt, zullen werknemers dit direct zien in plaats van dat zij alleen een CV met wellicht een foto zien inclusief een brief. Het kan dus ook nadelig zijn wanneer je bijvoorbeeld heel erg verlegen bent.