Wonen in het centrum van Dordrecht

Wonen in het centrum van Dordrecht

Sommige steden in Nederland hebben een hele gezellige uitstraling. Maar dat wil niet altijd zeggen dat je er graag zou willen wonen. Want een grote stad brengt ook veel drukte met zich mee. Ben je nu op zoek naar een huis in een stad die net als Amsterdam en Utrecht mooie grachten heeft, een rijke geschiedenis en leuke hotspots, maar niet het grote aantal inwoners? Dan is Dordrecht iets voor jou.

Een bruisende stad vol van activiteit

Als je in Dordrecht woont, profiteer je van alle activiteiten die de stad biedt, zonder dat je daar uren voor in de auto of de trein hoeft te zitten. Er zijn leuke boetiekjes, trendy caf├ęs, duizend rijksmonumenten en natuurlijk de grachten waar je doorheen kunt varen. Bovendien ga je heel gemakkelijk vanuit Dordrecht naar het natuurgebied de Biesbosch. Ook voor kinderen is er voldoende te doen, zoals een klimbos en een skatepark dat zich vlakbij de binnenstad bevindt.

Wat voor soort huizen vind je in het centrum van Dordrecht?

Woon je al in Dordrecht of omgeving en wil je je huis verkopen in Dordrecht om naar het historische centrum te verhuizen? Met een beetje geluk tref je een monumentaal pand met een prachtige stadsgevel. Maar het kan natuurlijk ook dat je op zoek bent naar een praktische woning, zonder trappen. Kijk dan voor een modern appartement met balkon in de binnenstad van Dordrecht.

Een gezellige stad met een centrale ligging

Omdat Dordrecht op maar een half uur rijden van Rotterdam en ook van Breda ligt, is het een mooie plek om te wonen. Of je nu in Brabant werkt of meer gericht bent op de havenstad, je bent eenvoudig en snel vanuit Dordrecht op de plaats van bestemming. Zeker ook omdat Dordrecht aan de grote verbindingswegen als de A15 en de A16 ligt. Bovendien kun je vanuit Dordrecht eenvoudig met het openbaar vervoer het hele land doorreizen. In de spits maak je gebruik van de intercity tussen Eindhoven en Rotterdam, waarbij station Dordrecht dus ook aangedaan wordt.

Ben je nog niet overtuigd? Boek dan een citytrip naar Dordrecht om de sfeer van deze bijzondere stad in te ademen en de leukste plekjes te ontdekken. En kijk dan direct even of je je droomhuis in de binnenstad te koop ziet staan.