Wil jij een shortlease auto? Lees dan eerst dit artikel!

Wil jij een shortlease auto? Lees dan eerst dit artikel!

In dit artikel gaan we het hebben over shortlease. Om specifiek te zijn gaan we het hebben over wat shortlease nu precies inhoudt, hoe autodealers op deze populaire opkomst reageren en over diverse voordelen van shortlease. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over dit onderwerp? Dan raden wij je aan om dit artikel goed door te nemen en je kennis te verbreden. Na dit artikel weet jij namelijk alles over shortlease en andere varianten van leasen.

Over shortlease en autodealers

Wil jij graag een shortlease automaat, schakelwagen of een shortlease occasion? Zie je het niet zitten om lang aan een auto vast te zitten? Dan is shortlease inderdaad de juiste keuze! Tegenwoordig zijn er diverse bedrijven die shortlease contracten bij een auto aan kunnen bieden. Deze bedrijven hebben een enorm aanbod auto’s die ze dan ook voor een scherpe deur de deur uit willen doen. Dit komt doordat de opkomst van shortlease in rap tempo gaat. Veel bedrijven willen deelnemen aan deze populaire beweging. Ze zien namelijk een mogelijkheid om geld te verdienen. Mocht je voor jezelf willen zien wat je voor jouw geld kunt krijgen? Dan adviseren wij je om op het internet te kijken naar een autodealer in de buurt en naar de showroom te gaan van dat bedrijf.

Wat is shortlease?

Nu is het mogelijk dat je nog niet zoveel afweet van shortlease. Bijvoorbeeld wat het nu eigenlijk inhoudt. Deze vraag zullen we zo specifiek mogelijk proberen te beantwoorden voor je. Maar voordat we het gaan hebben over shortlease gaan we de begrippen full-operational lease en autoverhuur bespreken.

Autoverhuur. Dit werkt als volgt:

Het huren van een auto is vrij goedkoop. Dit betekent dat het een voordelige keus is. Je bespaart dus geld ten opzichte van het leasen van een auto. Toch moet je er wel iets voor inruilen. Dat is zekerheid. Je hebt namelijk een hoop eigen verantwoordelijkheid bij het huren van een auto. Je zult bijvoorbeeld zelf moeten opdraaien voor schade aan de auto. Ieder mankement of onderhoud zul je ook zelf moeten betalen. Je hebt dan ook geen garantie op de auto. Een ander voordeel naast dat het voordelig is, is dat je het contract heel makkelijk kunt opzeggen en dus niet echt vastzit aan de huurauto. Het huren van auto’s wordt steeds populairder, net als het huren van bijvoorbeeld campers.

Full-operational lease

Als je kiest voor het leasen van een auto dan is de duur van het contract langer over het algemeen. Een verplichting die je hierbij hebt is dat je de duur van het contract moet blijven rijden in de auto en hier niet zomaar onderuit kan komen. Als de auto je dan toch niet prettig vindt, dan ben je dus verplicht om erin te blijven rijden. Dit is natuurlijk erg naar. Je betaalt daarnaast ook meer dan voor het huren van een auto. In ruil hiervoor krijg je dan wel weer meer opties voor in de auto en krijg je garantie. Mocht de auto dan iets overkomen dan zal het leasebedrijf voor de schade opdraaien.