Werken als buschauffeur, heb je dat wel eens overwogen?

Werken als buschauffeur, heb je dat wel eens overwogen?

Werken als buschauffeur? Is dat wel iets voor mij? Nou, wie weet is dit precies wat je altijd al zocht maar wist je het gewoon nog niet. Dus laat ik je meenemen in mijn wereld als buschauffeur.

Voordeel nummer een van buschauffeur worden

Los van het feit dat je heel de dag gebruik mag maken van je groot rijbewijs zijn er nog veel meer voordelen aan dit beroep. Om te beginnen is de opleiding tot buschauffeur als het gaat om lengte, te overzien. De opleiding duurt 52 weken. Het is dus ideaal om te starten wanneer je jong bent maar zeker ook wanneer je van carrière wilt switchen op latere leeftijd.

Voordeel nummer twee van buschauffeur worden

Ja, we gaan nog even door. Je bent niet alleen in een jaar klaar maar je verdiend ook een leuk centje. Het salaris kan, tijdens een fulltime dienstverband, oplopen tot wel €2800,- bruto per maand. Meestal is het zelfs zo dat je al betaald krijgt vanaf dag een van de opleiding. Je hebt recht op 23 vakantiedagen en acht procent vakantiegeld. Bij de meeste werkgevers krijg je een onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering.

En dan wordt het pas echt leuk

Na dat jaar ben je dan echt buschauffeur! En wat dit nu juist zo ontzettend leuk maakt, is het contact met zoveel verschillende mensen. Er is iedere rit wel weer wat nieuws te beleven en er is altijd wel iemand die een praatje komt maken. Tijdens het rijden kun je natuurlijk niet met de passagiers kletsen. Dat mag ook niet. Maar je kunt wel genieten van de radio, het mooie weer en je omgeving.

Wisselende diensten zijn zeker geen nadeel

Ik, als ervaringsdeskundige, kan zeggen dat de wisselende diensten welkom zijn. Gevoelsmatig is er veel meer vrije tijd en omdat al je collega’s wisselende diensten hebben, is iedereen flexibel opgesteld. Zo kom je al snel tot een rooster wat helemaal naar wens is. En voordat ik het vergeet. Ook al werk je alleen tijdens je dienst, je zult versteld staan hoeveel contact je met je collega’s zal hebben. Want op de vestiging zelf is er altijd iemand om een praatje mee te maken en hangt er een informele sfeer.

Het stallen en schoonmaken zodat je de volgende dag weer fris op pad kunt

Ook dat hoort het bij. Wanneer je de laatste dienst van de dag draait dan zet je aan het einde van de dienst de bus in de stalling. Een goed ingerichte garage door Maha Explora zorgt ervoor dat jouw bus goed onderhouden kan worden. Daarna loop je door de bus en kijk je of je de zichtbare rommel op kunt ruimen. De rest van de schoonmaak wordt gedaan door je collega’s van de facilitaire dienst. Tevreden ga je naar een mooie werkdag weer naar huis.

Meer lezen over werken en ondernemen? Neem dan af en toe eens een kijkje op Verderzakelijk.nl.