Welke zaken kun je als ondernemer prima uitbesteden?

Welke zaken kun je als ondernemer prima uitbesteden?

Ben je net als ZZP’er gestart en bied je creatieve producten aan klanten aan die je allemaal zelf maakt? Dan wil je natuurlijk het liefste zo veel mogelijk bezig zijn met het maken van de producten en je niet met allerlei andere zaken bezighouden. Het is natuurlijk wel nodig om een goede boekhouding te hebben of klanten te werven dus als ondernemer kun je deze taken ook uitbesteden. We leggen je uit wat slim is om te doen.

De boekhouding, klantwerving en klantbehoud kun je uitbesteden aan derden

Heb je zelf niet zoveel kaas gegeten van klantenwerving of de boekhouding? Dan zijn er tal van professionals die je hierbij kunnen helpen. Als je als ZZP’er werkt heb je natuurlijk geen personeel, maar dat wil zeker niet zeggen dat andere bedrijven of ondernemers je niet kunnen helpen. Het is alleen zaak dat jij als ondernemer bekijkt welke taken je wilt en kunt uitbesteden en waarvoor je voldoende budget hebt.

Zorg voor een goede website en webshop

Bij de werving van klanten is het om te beginnen erg belangrijk dat je als onderneming een goede website en dito webshop hebt. Als een klant naar een bepaald product of dienst op zoek is, zal hij of zij eerst online kijken wat er te vinden is op dat gebied. Als er dan voor gezorgd wordt dat jouw website een goede SEO heeft, dan komt deze als een van de bovenste in de lijst met zoekresultaten te staan. Mensen zijn snel geneigd een van de eerste resultaten aan te klikken, dus een hoge ranking is erg belangrijk.

Kijk en vergelijk

Er zijn tal van bedrijven die de klantenwerving voor je kunnen regelen, dus zorg ervoor dat je er eerst een aantal bekijkt voordat je met een van deze ondernemers in dienst gaat. Zo kun je voor jezelf bepalen welk bedrijf je het meeste aanstaat en ook een offerte aanvragen bij bijvoorbeeld alonamarketing.nl of een ander. Vergelijk de offertes met elkaar, bepaal het beschikbare budget en zoek daar een goede ondernemer bij. Zo maak jij de juiste keuze en betaal je niet teveel.

Behoud van klanten is erg belangrijk

Naast het werven van klanten is ook CRO belangrijk. Deze afkorting staat voor Conversion Rate Optimization. Hele mond vol maar het is niets meer dan de mate waarin klanten worden behouden voor je onderneming. Als de klantenwerving voor je bedrijf goed in orde is, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken want dan komen de klanten wel. Het is echter ook zaak dat je de klanten weet te behouden voor je onderneming. Daarbij is een goede reclame en naamsbekendheid van belang, maar ook dat klanten andere klanten op jouw bedrijf attenderen. Als de huidige klanten bijvoorbeeld erg tevreden zijn over je producten, de website makkelijk te vinden is en de webshop eenvoudig gebruikt kan worden, dan zal dit ervoor zorgen dat mensen klant worden en ook blijven. Dat is belangrijk voor het voortbestaan van je onderneming.