Het verschil tussen een woonunit en zorgunit

Het verschil tussen een woonunit en zorgunit

Heb je een tijdelijke unit nodig om te kunnen wonen en slapen? Dan zijn er twee opties: een woonunit en een zorgunit. De ene unit is de andere niet en in dit artikel leggen we uit wanneer je welke unit moet huren.

Tijdelijke huisvesting

Een woonunit leent zich perfect voor het bieden of creëren van tijdelijke huisvesting voor familie of voor jezelf. Je kunt een woonunit huren wanneer je een grote verbouwing in gaat, waardoor je geen slaap- of doucheruimte meer hebt. Zo kun je lekker slapen en douchen zonder last te hebben van je verbouwing. Ook mag je middels een woonunit tijdelijke huisvesting van Dit is Plek bieden aan familie of vrienden die om wat voor reden dan ook geen woning hebben; dat is pas een mooie daad!

Mantelzorg verlenen

Heeft een lid van de familie mantelzorg nodig? Dat betekent een hoop verandering en in sommige gevallen moet het huis zodanig aangepast worden dat er veel tijd en geld in zit. Een zorgunit huren bij Thuis aan Huis kan uitkomst bieden; deze zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt om zorg te kunnen verlenen en geeft de persoon die verzorgd moet worden een eigen plek aan huis.

Regels om rekening mee te houden

Het zal je niet verbazen, maar één van de regels om rekening mee te houden is dat je geen zorgunit mag plaatsen als je geen mantelzorger bent. Daarnaast moet je mantelzorg bieden aan iemand die op hetzelfde adres als jij ingeschreven staat, zoals je partner of een thuiswonend kind. Zowel een zorgunit als een woonunit mogen niet hoger zijn dan het huis en je moet voor beiden toestemming hebben van de gemeente. Een woonunit die je gebruikt om tijdelijk in te wonen, mag je alleen tijdens de verbouwing gebruiken. Wanneer het huis weer bewoonbaar is, moet je de woonunit weer verwijderen.