Een website voor je bedrijf opzetten: zo doe je dat

Een website voor je bedrijf opzetten: zo doe je dat

Als je een eigen onderneming begint, dan heb je natuurlijk ook een website nodig. Maar als je hier zelf geen verstand van hebt, dan kan dat erg lastig zijn. Je wil natuurlijk dat je website professionaliteit uitstraalt. Wij geven je graag een aantal tips voor het opzetten van een website voor je eigen bedrijf.

Een huisstijl bepalen

Het is belangrijk om een herkenbare huisstijl te hebben voor je bedrijf. Hierin moeten je potentiële klanten jouw bedrijf herkennen. Zorg er dus voor dat je kernwaarden hierin terugkomen. Dit geldt natuurlijk ook voor je logo, wat een belangrijk onderdeel van je huisstijl is. Deze huisstijl moet ook doorgevoerd worden op je website. Je kunt, als je een website gaat bouwen, natuurlijk kiezen voor een standaard template, thema of inrichting. Maar hier kun je vaak moeilijk je eigen huisstijl in aanbrengen. Door te kiezen voor een op maat gemaakte website, kun je je eigen huisstijl wel doorvoeren. Ligt dit voor jou te complex, dan kun je natuurlijk beter een specialist inschakelen. Dit kun je overigens ook doen voor het maken van een huisstijl. Door samen te werken met een designer weet je zeker dat alles er mooi uitziet!

Zorgen voor goede content

Het is belangrijk dat je potentiële klanten precies weten wat ze moeten doen om met jou in contact te komen en dat ze precies weten wat jij doet en wat je voor ze kan betekenen. Dit doe je door goede content op je website te hebben. Op je homepagina plaats je de algemene informatie, waarna het altijd goed is om een paar product-, categorie- of dienstenpagina’s te hebben. Goede content is niet alleen belangrijk voor je bezoeker, het is ook belangrijk voor je vindbaarheid. Als mensen jouw dienstverlening of producten Googlen, wil je natuurlijk wel dat jouw website gevonden wordt. Dit gebeurt onder andere aan de hand van het gebruik van de juiste zoekwoorden in je teksten. Dit is onderdeel van een groter geheel van online marketing. Wil je hier zelf niet te veel tijd aan kwijt zijn maar toch goed gevonden worden, dan kun je dit ook overlaten aan een online marketing bureau.

Onderhoud van je website

Als de website klaar is, is het natuurlijk van belang om deze goed te onderhouden. Het gaat dan niet alleen om het up-to-date houden van de informatie, maar ook ook het installeren van updates en plug-ins. Daarom is het verstandig om WordPress onderhoud ook altijd uit te besteden, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.