Waar moet een goede bedrijfsprinter aan voldoen?

Waar moet een goede bedrijfsprinter aan voldoen?

Elk bedrijf heeft nood aan kwalitatieve, duurzame voorzieningen die het beheer van de administratie eenvoudiger, goedkoper én efficiënter maken. Een printer is een prachtig voorbeeld van een apparaat dat in elke onderneming thuishoort – en het is dan ook belangrijk te kiezen voor een exemplaar dat aan de vereisten voldoet.

Wat die vereisten precies zijn en welke factoren belangrijk zijn bij de aankoop van een bedrijfsprinter, zijn twee vragen die je als onderneming maar al te graag beantwoord ziet!

De vereisten van een bedrijfsprinter

1. De kleuren van de bedrijfsprinter

Eerst en vooral is het natuurlijk belangrijk dat de bedrijfsprinter in verschillende kleuren kan drukken. Vooral in bedrijven waar het visuele aspect erg belangrijk is – bijvoorbeeld digital media bedrijven of ondernemingen die games ontwerpen – is gebruik kunnen maken van verschillende kleuren essentieel.

2. De bedrijfsprinter moet kunnen scannen

Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk dat de bedrijfsprinter bestanden kan inscannen. Of je nu belangrijke administratie wil doorsturen naar een werkgever of overste, of officiële documenten wil kunnen doorsturen naar de overheid, een scanfunctie is een must-have voor elke onderneming die snelle en efficiënte communicatie met andere partijen hoog in het vaandel draagt. Scannen maakt al deze en nog veel meer acties mogelijk, en is een functie die dan ook niet mag ontbreken bij een bedrijfsprinter.

3. De bedrijfsprinter moet kunnen kopieren

Het spreekt voor zich dat een printer naast gewoon printen, ook bestanden moet kunnen kopiëren. Als je bijvoorbeeld bestanden met uitdelen aan werknemers en daarvoor geen aparte kopieermachine wil moeten aankopen, dan kies je best voor een bedrijfsprinter die deze functie heeft. Op die manier bespaar je niet enkel geld, maar wordt het kopiëren van bestanden ook veel eenvoudiger en efficiënter.

Een goede bedrijfsprinter heeft het allemaal

Printers zijn er natuurlijk genoeg, maar de juiste kiezen voor jouw bedrijf is een heuse opdracht. Eerst en vooral is het belangrijk te onderzoeken welke functies je allemaal nodig hebt, zodat je niet betaalt voor functies die je niet gebruikt.

Als je bedrijf nog relatief klein is en je niet zo veel administratie hebt, dan is een printer met tien functies misschien niet nodig. Voor een goed werkende en goedkope printer, ga je naar Refurbished Printer! Terwijl grotere bedrijven die continu bestanden moeten kunnen doorsturen, afdrukken en kopiëren, dan wel waar baat hebben bij een dergelijke aankoop. Hoe dan ook draagt een bedrijfsprinter bij aan de efficiëntie van het bedrijf, en dat maakt het een van de belangrijkste basisvoorzieningen voor elke onderneming.