Wat zijn de voordelen van ICT detachering?

De ICT-sector is geen doorsnee branche. Bij vele bedrijven is verschilt de behoefte aan ICT’ers. De ene periode zijn is er enorm veel werk, terwijl in de periode het erg rustig is. Men is dus op zoek naar flexibele ICT’ers met een bepaalde expertise. Hiervoor is ICT detachering een uitstekende oplossing. Voornamelijk als je op korte termijn meer personeel nodig hebt voor een nieuwe klus. In dit artikel wordt dieper op ICT detachering ingegaan.

Wat is ICT detachering precies?

De betekenis van detachering is het verhuren van personeel aan derde partij. Hiervoor kom je in contact met een detacheringsbureau. Zij hebben mensen beschikbaar die tijdelijk ingehuurd kunnen worden. Dit klinkt een beetje als een uitzendbureau. Dit is het echter niet. Het detacheringsbureau is namelijk de formele opdrachtgever. Jouw bedrijf is dan ook eigenlijk de opdrachtgever van het detacheringsbureau. Zodra je ingehuurd wordt ben je dan eigenlijk een geleende kracht. Het detacheringsbureau draagt hierin ook het werkgeversrisico.

Waarom kiezen voor detacheren?

Er zijn meerdere voordelen waarom detacheren in goede oplossing is het voor de toenemende ICT werkzaamheden. Met detacheren kan namelijk gezocht worden naar specifieke kennis die op dat moment gevraagd wordt binnen jouw organisatie. Een andere reden is dat je huidige personeel voor de korte termijn is weggevallen en je snel op zoek bent naar een vervanger. In dat geval biedt detachering ook een uitkomst, want je kan zonder problemen weer afscheid nemen van elkaar, zodra je vaste medewerker weer terug is.

Voordelen van de werknemers bij detachering

Niet alleen voor bedrijven met behoefte naar ICT’ers is detachering een uitkomst. Dit geldt ook voor de ICT-experts zelf. Je komt namelijk bij meerdere bedrijven te werken, waardoor dit een unieke kans is om een groot en sterk zakelijk netwerk op te bouwen. De omgeving blijft tevens veranderen, dit is vooral voor mensen die altijd op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen een goede uitkomst. En als laatste en vooral niet het onbelangrijk: de arbeidsvoorwaarden zijn over het algemeen zeer goed wanneer je op detacheringsbasis werkt.