Wat zijn de voordelen van een bedrijfsvideo?

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsfilm klinkt heel tof. Toch is het veel meer dan alleen tof. Het zorgt ervoor dat mensen sneller geraakt worden en de aandacht wordt meteen getrokken in tegenstelling tot een tekst. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van bedrijfsvideo’s en animatie laten maken en geloof ons, het zijn er heel wat! Lees zeker even verder. 

Je raakt je klanten

Met een bedrijfsvideo speel je in op emotie. Goede beelden, muziek en een stem roepen heel wat op. Het zet goed neer waar je voor staat als bedrijf. Zo geef je leiding aan je bedrijf. En ja, dat is hard nodig. Klanten oriënteren namelijk eerst online. Dan moet je ze wel weten te raken zodat ze jouw bedrijf onthouden… en niet de concurrent. Cooler Media is erg goed in het maken van bedrijfsvideo’s. Ze houden rekening met jouw wensen en weten als geen ander hoe het resultaat geweldig wordt. 

Met een video ben je goed vindbaar en zichtbaar!

Ook bij Google trekt een bedrijfsfilm heel wat aandacht. Dit zorgt er weer voor dat je hoger komt in de Google zoekresultaten. Onderzoek laat zien dat een video tot wel 157% meer verkeer kan zorgen uit organische zoekresultaten. Dit is erg belangrijk in de tijd waarin we leven omdat klanten eerst vaak online opzoek gaan naar bedrijven. 

Google is natuurlijk niet de enige plek waar je jouw bedrijfsvideo zou kunnen laten zien. Je kan de video ook delen op social media. Denk aan TikTok, Facebook, Instagram, Linkedin en YouTube. Mensen kunnen reageren op de video en hierdoor gaan meer mensen de video zien. Goede reclame dus!

Je hebt er jaren plezier van

Op het moment dat je een goede bedrijfsvideo hebt, heb je hier jaren plezier van. De video is nooit weg of op en je kunt hem dus lang blijven gebruiken. Een echte investering! Zorg er dus voor dat het een video is met informatie die de komende tijd niet gaat veranderen. Dan kan je daarna alles uit de video halen.