Wat mag niet ontbreken op mijn verhuischecklist?

Wat mag niet ontbreken op mijn verhuischecklist?

Verhuizen is een intensieve operatie. Wie plannen heeft om te gaan verhuizen, weer dat hem of haar een flinke klus te wachten staat. Daarom is het belangrijk om je verhuizing goed voor te bereiden, bijvoorbeeld door een ervaren verhuisbedrijf in Zundert in te schakelen. Een van de overige manieren om je verhuizing in goede banen te leiden, zonder iets te vergeten, is een verhuis checklist maken. Dit is een lijst met alle acties en activiteiten die je moet ondernemen om de verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Maar wat moet er allemaal op zo’n verhuischecklist staan? Hieronder lees je punten die op zo’n lijst hoe dan ook niet mogen ontbreken!

Regel tijdig een betrouwbaar verhuisbedrijf

Het belangrijkste item dat op een verhuischecklist moet staan, is het regelen van een betrouwbaar en ervaren verhuisbedrijf Zundert. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de verhuizing zelf te organiseren. Maar dat kost je naast een hoop tijd ook het nodige geld. Zo moet je uiteraard een verhuisbusje huren. Maar ook moet je zelf de hele inboedel inpakken, verhuizen, uitpakken en in je nieuwe woning op de juiste plek zetten. Kies je voor de service en ervaring van een goed verhuisbedrijf in Zundert, dan bespaar je jezelf dit soort ellende. Je hele inboedel is verzekerd en bij schade wordt deze vergoed, als je kiest voor een verhuisbedrijf in Zundert om jouw verhuizing te regelen. Verder bespaar je natuurlijk een hoop tijd uit, die je vast wel beter kunt besteden. Dat betekent dus dubbel winst!

Bepaal wat er weggegooid kan worden

Een verhuizing is het perfect moment om, eventueel in overleg met een specialist (zoals een verhuisbedrijf in Zundert) te bepalen welke spullen je kunt weggooien of naar de kringloop kunt brengen. Hoe minder rotzooi en troep je meeneemt naar je nieuw woonadres, hoe beter!

Zorg dat alle instanties zijn geïnformeerd

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om tijdig alle instanties waar je bij bent betrokken te informeren dat je woonadres verandert. Denk hierbij aan de gemeente waar je woont, je energieleverancier, de bank, alle verzekeraars waar je een contract hebt lopen en natuurlijk je werkgever en de Belastingdienst. Naast de officiële instanties moet je ervoor zorgen dat je vrienden, relaties, bekenden en natuurlijk je familie op de hoogte zijn wat je nieuwe adres wordt!