Waarom je voor een uitzendbureau zou moeten gaan werken

Waarom je voor een uitzendbureau zou moeten gaan werken

Uitzendbureaus zijn niet meer weg te denken. Dankzij de kennis van de arbeidsmarkt brengen ze vacatures en werkzoekenden bij elkaar. Dankzij de kennis, het uitgebreide netwerk en de vele mogelijkheden om mensen te bereiken wordt er veel gebruik van gemaakt. Vakmasters, een uitzendbureau en leerschool voor de bouwsector, vertelt welke voordelen er nou aan zitten.

Veel mogelijkheden

Er zijn in Nederland veel uitzendbureaus die het door de financiƫle groei erg goed doen.

Omdat er veel uitzendbureaus zijn is er ook een erg uiteenlopend aanbod aan vacatures te vinden, ook zijn er tegenwoordig veel bureaus (zoals vakmasters) die zich op een bepaalde sector richten. Uitzendbureaus hebben vaak honderden vacatures, natuurlijk komen de meeste mensen daar niet allemaal voor in aanmerking maar je kan je prima laten adviseren wat bij jou zou passen.

Je wordt begeleid

Voor degene die het lastig vinden om te solliciteren kunnen uitzendbureaus een oplossing bieden, ze kunnen je namelijk helpen met het maken van een goede CV en ze zullen je tips geven op het gebied van sollicitatiegesprekken. De medewerkers willen jou graag aan het werk zien namelijk. Ook hebben uitzendbureaus vaak cursussen die de kans op een baan vergroten.

Het is makkelijker

Omdat uitzendbureaus vaak contracten hebben lopen met bedrijven is het natuurlijk veel makkelijker om daar ergens tussen te kopen, zeker in vergelijking met het zelf sturen van een open sollicitatie. Grote bedrijven vinden het vaak makkelijker om personeel te zoeken via uitzendbureaus.

Passend werk zoeken

Als je nog niet zeker weet wat bij je past is een uitzendbureau ook ideaal. Je kan een bepaalde functie uitproberen en als je het niks vind kan je zo weer weg, zonder opzegtermijn. Omdat je zo ook vaak te maken krijgt met meerdere werkgevers leer je ook in korte tijd veel vaardigheden en technieken die altijd van pas kunnen zijn in een andere functie of bij een ander bedrijf.

Salaris

In principe heb je recht op hetzelfde salaris dat de werknemers krijgen die bij het betreffende bedrijf zelf onder contract staan. Wel kunnen hier verschillen ontstaan door bijvoorbeeld werkervaring. Ook heb je recht op toeslagen voor overwerk, vergoedingen etc.

Het verschil tussen het werken via een uitzendbureau en het werken bij een bedrijf is dat je van een uitzendbureau wekelijks betaald krijgt.