Waar je aan dient te denken bij het zoeken naar een passend bedrijfspand

Naarmate je bedrijf groeit, kan het de moeite waard zijn om de aanschaf van een eigen bedrijfspand te overwegen. Bij productiebedrijven is het huren of kopen van een bedrijfspand zelfs geen keuze, maar een verplichting. Je kunt de productieapparatuur immers niet allemaal in je eigen woning opslaan. Bij het zoeken naar een geschikt bedrijfspand heb je verschillende mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld allereerst een keuze tussen huren en kopen. Het huren van een bedrijfspand brengt veel minder risico’s met zich mee, maar is op termijn duurder. In dit artikel vertellen we je meer over het zoeken naar een passend bedrijfspand.

Bepaal het type bedrijfspand wat je nodig hebt

Het type bedrijfspand dat noodzakelijk is om je bedrijfsactiviteiten uit te kunnen blijven voeren, kan per bedrijfstype verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een zakelijk dienstverlener en een productie- of timmerbedrijf. In het eerste geval kan het al voldoende zijn om een kleine kantoorruimte in een verzamelgebouw te huren. Zo loop je weinig risico, hoef je geen grote investering te doen en kun je toch klanten in je eigen pand ontvangen. Een nadeel aan een dergelijke ruimte kan zijn, dat je geen eigen entree hebt. Zeker als je een wat grotere organisatie hebt zal dat een must zijn.

Mogelijkheden om te blijven groeien

Juist de mogelijkheid om je eigen entree vorm te geven, kan een reden zijn om voor de koop van een bedrijfspand te gaan. Daarbij betaal je hierbij maandelijks een deel van de hypotheek af, waardoor het pand steeds meer tot je eigendommen gaat behoren. Een investering in de toekomst! Let bij de aanschaf van een bedrijfspand goed op de mogelijkheden om naar de toekomst toe te kunnen blijven groeien. Denk aan de mogelijkheid om meer werkplekken te creëren, nieuwe machines neer te zetten, enzovoorts. Lees meer op de website van een makelaar over het kopen van een bedrijfspand.