Solliciteren doe je zo

Bent u van plan om een nieuwe baan te zoeken? Misschien is het wel uw eerste baan? Dan moet er natuurlijk een sollicitatie gedaan worden bij potentiële werkgevers. Er zijn natuurlijk een aantal handigheidjes wanneer u gaat solliciteren en deze zullen wij voor u op een rijtje zetten. Wij hopen u voldoende te informeren en hopelijk vindt u in de toekomst een fantastische baan!

CV tips

Bij het schrijven van een curriculum vitae is het verstandig om het één en ander te weten. Wij raden u namelijk aan om allereerst de CV overzichtelijk te houden. Zo is het in één oogopslag duidelijk wie u bent en waar u voor staat. Werk met kopjes, want dit komt de overzichtelijkheid ten goede.

Heeft u meerdere opleidingen en werkervaringen? Dan moet u deze in chronologische volgorde neerzetten, zodat de lezer kan zien welke ontwikkelingen u door heeft gemakkelijk.

De lay-out is ook zeker een belangrijk punt, want veel lezers hechten hier waarde aan. Zorg dus voor een goede opmaak en zorg voor een duidelijk lettertype welke prettig leest. De meeste mensen vinden Arial 10 een prettig te lezen lettertype.

Gaat u naar een nieuwe sollicitatie? Dan moet u altijd u CV bijwerken en eventuele nieuwe functies toevoegen. Houdt het dus te allen tijde up-to-date.

Tijdens de sollicitatie

Het belangrijkste bij een sollicitatiegesprek is de eerste indruk die u maakt op uw, misschien wel, toekomstige werkgever. Daardoor moet u altijd op tijd komen en respect tonen voor uw gesprekspartner. Ook wanneer u het bijvoorbeeld heeft over werkgevers uit het verleden doet u er goed aan om deze te allen tijde in een positief daglicht te stellen.

Keuze uit vacatures

Wanneer u gaat solliciteren voor een persoonlijk gerelateerde functie, bijvoorbeeld een vacature voor begeleider in de gehandicaptenzorg doet u er goed aan om een aantal sollicitatiegesprekken in de plannen. Hierdoor heeft u altijd een back-up wanneer een sollicitatie niet het gewenste resultaat oplevert.