Online beleggen stijgt in populariteit

Online beleggen stijgt in populariteit

Online beleggen neemt steeds meer in populariteit toe! U belegt tegenwoordig simpel vanuit huis achter een computer met een internetverbinding. Beleggen kan op internet in een veelzijdig aanbod van verschillende beleggingsproducten. Dit kan in grondstoffen als goud en zilver, aandelen of door het online beleggen in opties. Beleggen op internet doet u bij een online broker zij bieden het platform aan de belegger voor het aangaan van beleggingen.

Beleggen bij een online broker

Voor online beleggen heeft een aparte online beleggingsrekening nodig. U registreert zo’n beleggingsrekening bij een van de vele beschikbare online brokers. Hiervan zijn de bekendste brokers: Plus500, E-toro en iFOREX. Vanaf een startinleg van 100 euro kunt u bij deze online brokers al beginnen met uw online beleggingen.

Profiteer van een welkomstbonus

Buiten het gebruikersgemak dat online brokers beleggers bieden heeft online beleggen bij een online broker ook nog andere voordelen. U profiteert namelijk vaak van een welkomstbonus die u als nieuwe klant wordt aangeboden. Zo krijgt u bij online broker Plus500 een welkomstbonus t.w.v. 25 euro, zonder een storting hiervoor te doen. Besluit u vervolgens een serieuze belegging aan te gaan met meer vermogen, dan krijgt u tot wel 7000 dollar stortingsbonus op uw eerste storting bij de broker. Dit biedt veel extra kansen en mogelijkheden.

Online beleggen met een hefboom

Een nieuwe en steeds populairdere vorm van beleggen, is het beleggen met gebruik van een hefboomconstructie. Een hefboom is beschikbaar bij het beleggen in CFD’s, welke bij online brokers wordt aangeboden. Een hefboom zorgt ervoor dat uw belegging in waarde toeneemt. Wanneer u bijvoorbeeld een belegging aangaat met een hefboom van 1:10, dan is uw belegging in waarde 10 keer meer waard. Uw potentiële winsten nemen bij een succesvolle belegging hierdoor enorm toe.

Zonder risico eerst oefenen

Online brokers bieden veelal de mogelijkheid om eerst te oefenen met een oefen-account. Op zo’n oefenaccount wordt u nep-geld aangeboden, waarmee u zonder risico het wel en wee van beleggen kunt ontdekken. U kunt dus eerst in alle rust het online beleggen ervaren, alvorens u met echt geld begint. Een aanrader voor de beginnende belegger!